Zesde editie Rotary Streetsoccertoernooi van start

De zesde editie van het Heutink ICT Rotary Streetsoccertoernooi is dinsdag gestart. Deze dag stonden de jongens en meisjes groep 6 en deel van groep 7 op het programma, woensdag volgt de rest van groep 7 en groep 8. Vanwege het grote aantal aanmeldingen zijn er bij de jongens groep 8 zelfs 10 poules, waarvan de winnaar zich voor de finaleronde op donderdag plaats.

In de andere categorieën gaan er 8 teams door naar de finaleronde. Daarnaast wordt er per categorie om de Fair Play Cup gestreden, waarvoor mooie prijzen beschikbaar zijn. Fair play staat namelijk hoog in het vaandel. Meedoen is belangrijker dan winnen. En mee doen ruim 900 leerlingen van Hengelose basisscholen. De prijzen worden donderdag rond 19.15 uur uitgereikt door burgemeester Sander Schelberg en topvoetballers Robin Pröpper en Zeki Erkilinc van Heracles Almelo en Jeroen van der Lely van FC Twente.

Voorafgaand vindt een sponsorbijeenkomst plaats voor de ruim 50 sponsoren die dit evenement mogelijk maken. Tijdens die sponsorbijeenkomst zijn Heracles directeur Rob Toussaint en technisch manager Mark Jan Fledderus te gast. Rotary Club Hengelo zal tijdens die bijeenkomst cheques uitreiken aan de goede doelen Jeugd Fonds Sport en Cultuur Hengelo-Borne en Special Heroes. Het geld daarvoor is bijeengebracht via sponsoren én dit jaar voor het eerst ook via een vrijwillige bijdrage van de deelnemers en toeschouwers.

Ook nieuw zijn een Special Heroes toernooi, de aanwezigheid woensdagmiddag van het E-sportteam van Heracles Almelo en de mogelijkheid om live de uitslagen te volgen. Verder is ook de Kids Club van FC Twente aanwezig en wordt van alle teams een teamfoto gemaakt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer