Zwart Wit na winst gedeeld koploper

Afgelopen weekend heeft Zwart Wit een goede stap gezet richting promotie naar de tweede klasse, door achtervolger WSS naar een grote nederlaag te spelen. Door de winst is het gat met de achtervolgers naar 4 punten geworden. Doordat koploper Club Brothers zich verslikte tegen de nr. laatste (13-13), gaan de Deldenaren nu gezamenlijk aan kop met de Groningers.
De eerste wedstrijd tegen WSS in december, werd verrassend verloren door de Deldenaren. En dus was de ploeg gebrand om revanche te nemen en aan te tonen dat de eerste wedstrijd een incident was. Zwart Wit begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Met name in de verdediging werd veel druk gelegd bij WSS, waardoor zij moeite hadden om tot kansen te komen. De verdedigende rebound werd vanaf het eerste fluitsignaal een prooi voor de zwart witte formatie. Aanvallend werden er veel kansen gecreëerd en vanaf 1-1 werd er een duidelijk gat geslagen met de tegenstander. Na een kwartier stond er een 7-1 voorsprong op het bord en werd duidelijk gemaakt dat er voor de Groningers niets te halen viel. Verdedigend werd de druk opgevoerd, waardoor WSS gedwongen was om fysiek te gaan spelen. Dit resulteerde in overtredingen over en weer. WSS kreeg nog enkele strafworpen voor de thee, waardoor de ruststand bepaald werd op een alleszeggende 11-4 stand.
Na de pauze ging Zwart Wit door waar het gebleven was. Opdracht was om zorgvuldiger met de gecreëerde kansen om te gaan, om zo een duidelijke zege veilig te kunnen stellen. De Deldenaren waren ook na de rust de sterkere ploeg. Aanvallend werden er beduidend meer kansen gecreeerd dan de tegenstander, en ook verdedigend bleef de ploeg er veel arbeid in leggen. Direct na rust werd de stand gestaag uitgebouwd naar 17-10, en kon de ploeg uiteindelijk zelf 10 punten voorsprong nemen (21-11). Hiermee was de wedstrijd beslist. De eindstand werd door een drietal invallers uiteindelijk bepaald op 24-15. Een duidelijke overwinning. Doordat de koploper een punt verspeelde tegen de nummer laatst Vitesse, gaat Zwart Wit nu gezamenlijk aan kop met Club Brothers.
Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd in Zevenaar, tegen Zwaluwen.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer