Zwart Wit neemt de koppositie weer over

Omdat Zwart Wit, weliswaar moeizaam, de uitwedstrijd tegen EKCA uit Arnhem winnend wist af te sluiten, neemt het de koppositie over van Club Brothers die dit weekend niet in actie kwam. De Deldenaren komen één punt boven de Groningers te staan, die wel nog een wedstrijd tegoed hebben. EKCA en Zwart Wit komen elkaar geregeld tegen de laatste jaren en welke keer wisten de Deldenaren als winnaar van het veld af te komen.

Zwart Wit begon matig aan de wedstrijd en had duidelijk het vizier niet op scherp staan. EKCA wist telkens een voorsprong te nemen en kon via een 3-1 voorsprong uitlopen naar een 6-4 voorsprong. Vlak voor de pauze misten de Deldenaren tot overmaat van ramp een strafworp en kon hierdoor niet dichterbij komen. Het slotakkoord was wel voor de Deldenaren en met 6-5 achterstand werden de kleedkamers opgezocht.

Het begin van de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en Zwart Wit kon de gecreëerde kansen maar moeizaam omzetten tot doelpunten. EKCA wist door opportunistisch te spelen wel enkele ballen te verzilveren en nam brutaal een voorsprong van drie doelpunten (8-5). Enkele omzettingen in de opstelling veranderde het spelbeeld enigszins en de zwartwit gestreepte formatie kreeg meer grip op de rebound. De Arnhemmers hadden hier zichtbaar moeite mee en langzaam aan kroop Zwart Wit dichterbij.

Het omslagpunt kwam na driekwart wedstrijd: Binnen 10 seconden wisten de Deldenaren een 9-8 achterstand om te buigen naar een 9-10 voorsprong. Hiermee leken de Arnhemmers een flinke tik te hebben gekregen. Zwart Wit speelde gedoseerd en geduldig door en kon langzaam uitlopen naar een 9-12 voorsprong en bleek de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen wisten nog enkele malen te scoren, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven. Met een zwaarbevochten zege (14-15) en twee punten op zak, kon de ploeg aan de terugreis naar Delden beginnen.

Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen WSS uit Oude Pekela. De vorige wedstrijd tegen deze ploeg werd verrassend verloren en heeft Zwart Wit dus wat goed te maken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer