Amicitia laat dure punten liggen tegen AVO

Zaterdag stond voor het eerste van Amicitia een belangrijke thuiswedstrijd tegen AVO uit Assen te wachten. Bij winst voor de Vriezenveense formatie zouden er twee erg belangrijke punten worden gepakt in de strijd tegen degradatie.

Amicita begint in de eerste minuten van de wedstrijd niet scherp waarna er na een paar minuten een stond van 0-3 op het scorebord staat. Door vier doelpunten achter elkaar van Amicitia werd dit rechtgetrokken naar een 6-5 voorsprong. Het geloof in de volle winst werd naarmate de eerste helft vordert groter.

Toch wist AVO zich te herpakken naar een 8-10 voorsprong maar hierdoor liet Amicitia zich niet van de wijs brengen. Na opnieuw 4 doelpunten van Amicitia op een rij was de ruststand 12-10.

Amicitia begon na rust verdedigend slap aan de tweede helft en na een paar onnodige fouten, schoot AVO zich snel terug in de wedstrijd naar 12-12. Hierna ging het een lange tijd heen en weer en bleven de ploegen dicht bij elkaar. Het was AVO dat voor het eerst weer een gat wist te slaan naar 16-19. Amicitia kwam nog terug in de wedstrijd maar na een gemiste strafworp van Amicitia wist AVO het af te maken. Het geloof was weg bij de thuisclub. AVO liep nog uit naar een 18-23 eindstand.

Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd tegen koploper Sparta Zwolle op het programma.