Prima overwinning dames WVC op VC Sneek 2

Afgelopen zaterdag speelde Weghorst Makelaardij WVC Volley D1 haar tweede thuiswedstrijd in een reeks van drie. Deze dag was het tweede team van VC Sneek de tegenstander. Zij strijden nog samen met DBS uit Balk om plek 2 in de competitie. Gebrand op eerherstel begon WVC de eerste set met Loes Boone, Lisette Ottenschot, Marlijne ter Avest, Marlon Voortman, Kira Schorn, Kirsten Lentink en Myrthe Maris. De dames gingen direct goed van start door goede aanvalsscores van Marlijne ter Avest en Lisette Ottenschot.

Sneek herpakte zich echter snel en wist een voorsprong te pakken in de set. De dames uit Wierden scoorden te weinig, ze hadden een hoge foutenlast, waardoor ze tegen een achterstand aan keken van 9-19. Willeke Bon werd ingebracht voor Kirsten Lentink om de passlijn te versterken. De dames uit Sneek wisten de setwinst naar zich toe te trekken, de achterstand was te groot voor WVC om deze nog om te buigen.

De dames uit Wierden wilden het goede spel aan het einde van de eerste set doorzetten in de tweede set. Er werd gestart met dezelfde opstelling als in het begin van de wedstrijd. Ondanks het killblock van Marlon Voortman, direct aan de start van de set, begon WVC niet erg sterk. Wederom ontstond er een achterstand en moesten ze hard werken om dit weer om te draaien. Na een stand van 9-14, werd er meer servedruk geleverd door de dames uit Wierden, waar Sneek moeite mee had. Hierdoor werden er aan de kant van WVC kansen gecreëerd, die dit keer wel werden afgemaakt. Daardoor kon de stand omgedraaid worden en dit wisten de Wierdense dames vast te houden deze set. Met een ace van Loes Boone, werd de set gewonnen door WVC met 25-22.

Het kan dus wel, met wat meer servedruk op positie hebben de dames uit Sneek moeite en dat zorgt voor scores aan de kant van WVC. Trainer Frank van den Noort koos voor dezelfde opstelling voor de derde set. De Wierdense dames starten niet scherp en slordig aan deze set, daardoor stond het al snel 1-5 in het voordeel van VC Sneek. Een vroege time out voor WVC zette de dames op scherp en daardoor werd er beter gespeeld. Een goede serve serie van Kirsten Lentink zorgde voor onrust bij Sneek, waarna zij ook een time out namen op 10-5. Er werd hard gewerkt door de dames uit Wierden en dat werd beloond. Aan het einde van de set leek WVC toch meer fouten te maken, maar door de voorsprong die ze hadden opgebouwd aan het begin van de set wist WVC de derde set ook te winnen met 25-20.

De vierde set leek in het begin een herhaling van de derde set, wederom werd het 1-5 voor Sneek en moest WVC extra hard werken om toch mee te kunnen doen in deze set. Door een goede serve serie van Myrthe Maris werd de stand weer gelijk. Op een stand van 11-10 ontstond er onduidelijkheid over de opstelling van Sneek. Het DWF gaf aan dat ze fout stonden opgesteld, dit leidde uiteraard tot een discussie met de arbitrage. Nadat er beter gekeken werd naar het DWF, leek ook WVC in een keerde opstelling te staan.

Na overleg tussen de arbitrage en de aanvoerders is er besloten om verder te gaan met dezelfde stand, waarbij de teams in de opstelling gingen staan, zoals aangegeven op het DWF. Ondanks dat het spel erg lang stil heeft gelegen, pakten de dames uit Wierden de draad weer goed op. Sneek kreeg geen grip op de set en met een indrukwekkend killblock van Marlijne ter Avest aan het einde van de set en een ace van Willeke Bon, die was ingebracht voor de serve, won WVC ook deze set met 25-19.

Een mooie 3-1 overwinning op de nummer 2 van de competitie. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd, tegen Krekkers D1. De uitwedstrijd ging door matig spel met 3-1 verloren, waardoor de dames nu gebrand zijn op revanche. Aanvang 18:30 uur.

Foto’s: Jan van den Noort.