Mariënberg na rode kaart kansloos in Almelo

Elk voordeel bleek achteraf toch een te groot nadeel. De spits van de nog steeds ongenaakbare koploper PH slalomde na ruim een half uur door de defensie van de roodzwarten bij een gelijke stand van 1-1. “Prins Heerlijk” leek hij onbedreigd op weg naar onze Thijs Altena te stomen. Laatste man en aanvoerder Michael Zweers wilde namelijk eerst ouderwets shirtje trekken maar bedacht zich alsnog, de spits liep dus zonder enig hinder naar de 2-1 voorsprong. Echter een katachtige redding van Altena voorkwam een nieuwe voorsprong voor PH nadat de spits tenminste vijf meter door had kunnen lopen.

Puike redding, niks aan het handje…..dacht iedereen. Scheidsrechter Willems uit Zeewolde blies op zijn fluitje. Tot ieders verbazing op sportpark Schelfhorst kreeg PH, de thuisploeg, alsnog een vrije trap. De scheids had het voordeel afgewacht was zijn lezing, maar tot overmaat van ramp ontving Zweers vervolgens een rode kaart….De wedstrijd was na 33 minuten geen wedstrijd meer.

Het strijdplan van trainer Niels van ’t Hoog kon de prullenbak in. PH profiteerde meteen en maakte binnen vijf minuten de 2-1 en de uiteindelijke 3-1 eindstand. Fraaie goals, dat moet gezegd worden.

De tweede helft had net zo goed schriftelijk af gedaan kunnen worden. PH geloofde het wel, ze trapten bij tijd en wijle opzichtig op de rem. Mariënberg hield moedig stand, ze kwamen zelfs met tien man soms nog buurten bij de vijandelijke zestien maar afgezien van enkele speldenprikkies konden ze niet veel bewerkstelligen tegen de aanstaande kampioen.

Er breken cruciale weken aan voor Mariënberg. In de komende weken wordt er gevoetbald tegen onder meer DES, Wilhelminaschool en ASV’57. Ploegen waar wel tegen gewonnen dient te worden.