Regelmatige overwinning NKC’51 op Noviomagum

Na de gewonnen topper vorige week tegen Synergo speelde NKC’51 de uitwedstrijd tegen Noviomagum. In de veldcompetitie werd er moeizaam gewonnen door NKC’51, maar de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen Noviomagum werd met ruime cijfers gewonnen. Met nog vier wedstrijden te spelen en vier punten voorsprong op nummer 2 Synergo, moest NKC’51 winnen om weer een stapje dichterbij het kampioenschap te komen.

In de sporthal hing een gelaten sfeer, maar de opkomst van de aanhang van NKC’51 maakte in dat opzicht veel goed. Tijdens het voorstellen van beide teams gaf Noviomagum al aan niet op een winstpartij te rekenen en dat was ook direct te zien tijdens de wedstrijd. NKC’51 begon goed en dicteerde vanaf minuut één het spel. NKC’51 kwam snel op 0-2 en nadat Noviomagum nog de 1-2 maakte, leek de wedstrijd al gespeeld. Via 1-6, 2-8 en 4-10 liep NKC’51 freewheelend uit naar een ruststand van 6-16.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet anders en NKC’51 maakte het verschil nog groter. Noviomagum gaf weinig tegenstand en liep achter de feiten aan. De punten gingen met zekerheid mee terug naar Nijverdal en dat gaf coach Gert Schorn de gelegenheid om twee jongelingen in te brengen. Jenske Bakhuis daarbij maakte haar debuut in het vlaggenschip van NKC’51. Martijn Klompjan deed dat onlangs al en wist nu zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt. De overwinning van NKC’51 kwam geen moment meer in gevaar en de eindstand werd bepaald op 18-34.

Met deze winst blijft NKC’51 de ongeslagen koploper en door de winst van concurrent Synergo op Rigtersbleek speelt NKC’51 komende zaterdag al de kampioenswedstrijd. NKC’51 speelt dan thuis tegen Sparta (N), aanvang 18:15 in thuishaven Het Ravijn. Bij winst van NKC’51 zou Synergo daarna in de laatste twee speelrondes theoretisch gezien nog in punten gelijk kunnen komen, maar dan geeft het onderlinge resultaat de doorslag en dat is in het voordeel van de Nijverdallers.