TVC’28 verliest in Lichtenvoorde van Longa’30

Onder zware weersomstandigheden in de vorm van extreme wind werd er door TVC’28 afgetrapt in Lichtenvoorde voor de wedstrijd tegen Longa ‘30, de nummer 2 op de ranglijst. Al na 70 seconden was het raak: een corner werd vrij gemakkelijk binnen getikt, 1-0. Hierna werd TVC ‘28 tweemaal gevaarlijk via Okke Schepers. In de 6e minuut zeilde een afstandsschot rakelings naast, waarna vijf minuten later zijn schot goed gepareerd werd door de keeper van Longa’30.

Door de harde wind was fatsoenlijk voetballen de gehele wedstrijd haast onmogelijk voor beide partijen. Beide teams kregen enkele kansen, waarbij er aan beide kanten ook goed verdedigd werd. In minuut 40 was het echter weer raak voor Longa’30. Een vrije trap werd dubieus binnen gewerkt: de bal lag niet stil door de harde wind, waardoor vrije trap langs de muur geplaatst kon worden in het doel. Scheidsrechter keurde echter het doelpunt ondanks hevige protesten goed. Rust 2-0.

De tweede helft kon TVC’28 met de wind mee spelen. Dit resulteerde in twee kansen in twee minuten tijd. Eerst schoot Okke Schepers net naast de paal na een goede aanval van links. Daarna werkte Joren Bosch na wederom een goede aanval de bal op de paal. In de 65e minuut bleek wederom dat de enige manier om vandaag te scoren een standaardsituatie was. De windgoden bleken helaas Longa’30 goedgezind. Een hoekschop werd ditmaal regelrecht in het doel gedraaid. Eindstand 3-0. Volgende week mag de ploeg van Marcel Waaijer het weer proberen, ditmaal op eigen veld tegen koploper SC Bemmel. Om 14:00 wordt er afgetrapt.