WVC Volley dames neemt revanche op Krekkers

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tussen Weghorst Makelaardij WVC Volley en Krekkers gespeeld. De vorige wedstrijd was met 3-1 in het voordeel van de dames uit Mariaparochie. Voor aanvang van de wedstrijd werden de jeugdleden die in de eerste helft kampioen waren geworden gehuldigd.

Wegens omstandigheden kon trainer/coach Frank van den Noort niet aanwezig zijn bij de wedstrijd en nam Johan Strokap het van hem over. De dames hadden één opdracht: vol erop. Het eerste punt van de wedstrijd was een lange rally die met een enorm killblock werd afgemaakt door de ploeg uit Wierden. Hiermee was de toon gezet.

De vorige wedstrijd wist Krekkers de passlijn van de Wierdense dames goed onder druk te krijgen, maar zaterdag wisten ze er geen grip op te krijgen. Al snel resulteerde dit in een 7-3 voorsprong voor WVC en een time-out voor trainer/coach Gertjan ter Harmsel. Tot 17-17 bleven de dames uit Wierden voorlopen op Krekkers. Tot 21-21 mochten de dames uit Mariaparochie mee, maar daarna maakte WVC het af. (25-22).

In de tweede set startte Krekkers scherper en wist met 2-6 voor te komen. Aan Wierdense kant kwam een time-out goed van pas en herpakte de dames zich direct na deze time-out. Vanaf dat moment lag het initiatief weer bij WVC Volley. Met goede passes van libero Kira Schorn wist spelverdeelster Loes Boone haar aanvalsters goed te vinden en wisten ze vrij eenvoudig te scoren. WVC liet zien dat ze beter waren en trokken de set met 25-14 naar zich toe.

In de derde set ging het in het begin gelijk op, maar naar de stand 6-6 nam Wierden weer het initiatief. Krekkers wist geen weerstand te bieden en WVC Volley kreeg vrij spel. Krekkers wist net op boven de 10 punten uit te komen en Wierden won overtuigend de derde set met 25-12.

De buit was binnen en revanche was genomen. Zo werd er begonnen aan set vier. Krekkers ging minder fouten maken, waardoor ze WVC achter zich kon houden. Met 11-20 op het scorebord leek het gespeeld. Maar met hoge servedruk aan Wierdense kant door Myrthe Maris, Lisette Ottenschot en Loes Boone wisten de dames uit Wierden erg dicht bij te komen.

Helaas werd er een druk duelletje verloren aan het net, maar wanneer dit duel goed viel voor WVC was wellicht de vierde set ook nog door Weghorst Makelaardij WVC Volley gewonnen. Krekkers trok in deze set aan het langste eind en won de set met 22-25.

Volgende week wordt er gespeeld in Assen tegen Sudosa-Desto DS1, de nummer 1 van de competitie. Zij kunnen deze wedstrijd kampioen worden in de 1e divisie, maar WVC Volley is vastberaden om zoveel mogelijk weerstand te bieden en wellicht een feestje uit te stellen.