Mariënberg wint nipt met 1-0 van conucurrent DES

De wind voerde afgelopen zaterdag absoluut de boventoon op het Westerpark, de thuishaven van voetbalvereniging Mariënberg. Want mede dankzij de soms stormachtige windstoten was er van goed voetbal tussen de roodzwarten van Mariënberg en DES uit Nijverdal geen moment sprake.

Trainer Niels van ’t Hoog moest puzzelen met zijn opstelling. Hij miste een half dozijn basisspelers. Aanvoerder Michael Zweers bijvoorbeeld wegens een schorsing, Andre Plaggenmars stond half maart nog op een snowboard, de rest bivakkeert al weken soms maanden in de welbekende lappenmand. Hij posteerde andermaal jongelingen als Wesley Willems en Brian Willems gewoon bij de eerste elf.

Dat heet vertrouwen, dat heet duidelijkheid scheppen. Dennis van der Veen zakte een linie en samen met zijn neef Dani van der Veen vulde hij het gat op dat Zweers noodgedwongen voor een weekje moest achterlaten. Na twintig minuten en vele mislukte acties was een strakke cornerbal van Erjan Lamberink die wel de voorsprong voor de thuisploeg inleidde. De bal werd op waarde geschat door Kevin Bolks en de bewoner van de Clemmestraat gleed stijlvol en buiten bereik van keeper Corné Hogenkamp de 1-0 binnen. Vlak voor rust had Bolks ook de 2-0 op zijn pantoffel, nu lukte ’t hem helaas niet.

Na rust ging Mariënberg van de wind af en moest DES er vol tegenin. Het moet gezegd, DES kwam iets beter in haar spel. Het had zeker kansen op de gelijkmaker maar aan de andere kant had het andere roodzwart ook zeker de mogelijkheden om de winst eerder in de veilige haven te parkeren. Met andere woorden. Een gelijkspel had gekund.

Het bleef billenknijpen tot aan het eind maar de uitstekend leidende arbiter Gerard Jansen uit Apeldoorn floot na 90 winderige minuten dan eindelijk af. Een krappe overwinning maar wel goed voor drie punten. Langzaam kruipt Mariënberg naar de veilige middenmoot. Het deed wat het moest doen, winnen van een directe concurrent.