SDO verliest opnieuw streekderby van Blauw Zwart

Afgelopen zaterdag speelde SDO opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer hoefden de Oranjehemden niet lang in de auto te zitten, men moest afreizen naar het nabijgelegen Wierden om het hier op te nemen tegen Blauw Zwart. Na de gestaakte wedstrijd van vorige week was de door REAS gesponsorde formatie erg gemotiveerd om deze keer wel de punten mee terug naar Westerhaar te nemen. Blauw Zwart bezette bij aanvang van de wedstrijd de tweede plaats en had vijf punten meer dan SDO dat daarmee op een vijfde plaats stond. De vorige ontmoeting werd gewonnen door de Wierdenaren met 12-16.

Na het beginsignaal van arbiter van den Hof gingen beide ploegen op zoek naar het eerste doelpunt. Het vele publiek zag dat SDO als eerste de korf wist te vinden door een benutte vrije bal, 0-1. Blauw Zwart antwoordde meteen, een dame rondde een doorloopbal af, 1-1. De beginfase was aantrekkelijk met doelpunten over en weer. Na een aantal minuten gespeeld te hebben stond er al een 3-3 tussenstand op het scorebord. Daarna nam Blauw Zwart het initiatief. De thuisploeg was in deze periode sterker dan de Westerhaarders en sloeg een gaatje naar 5-3. SDO speelde niet goed, maar kwam niet veel later toch terug tot 6-5. Opnieuw wist Blauw Zwart een gat te slaan naar 10-6. De ploeg van de oud trainer/coach van SDO, Marco Groothuis, strafte de foutjes van de bezoekers af. Toch wist de Westerhaarse formatie voor rust de schade nog enigszins te beperken. Door twee rake afstandsschoten aan de kant van de Oranjehemden gingen de ploegen rusten met een 10-8 ruststand.

Na rust ging SDO op zoek naar de aansluiting. De eerste aanval leverde meteen een doelpunten op, 10-9. Maar daarna was het weer de beurt aan Blauw Zwart. De thuisploeg sloeg opnieuw een gat naar 13-9. SDO moest zich weer proberen terug te vechten in de wedstrijd. In eerste instantie leek dit niet te lukken, want niet veel later was het 14-10. Toch brachten de Westerhaarders de spanning weer helemaal terug door vier keer op rij te scoren. Hierdoor stond het weer gelijk, 14-14. SDO-coach Vincent Weghs belegde een time-out en sprak de legendarische woorden: ‘erop en erover’. Dit lukte helaas niet. Blauw Zwart wisselde tactisch en bracht zeer ervaren spelers in het veld. Dit had als resultaat dat de thuisploeg opnieuw een gaatje wist te slaan naar 16-14.

SDO gaf zich niet gewonnen en vond meteen de aansluiting, 16-15. Daarna was het weer de thuisploeg dat tot scoren kwam, 17-15. Direct werd het verschil weer één doelpunt, 17-16. Niet veel later hadden beide ploegen opnieuw de korf gevonden en stond het 18-16 in het voordeel van Blauw Zwart. Er waren nog enkele minuten te spelen. Weer kwam de REAS formatie dichtbij de thuisploeg, 18-17. In de laatste minuut zocht SDO naar de gelijkmaker en nam hierbij verdedigend wat risico. Met een zeer makkelijk gegeven strafworp die benut werd door Blauw Zwart was de wedstrijd beslist, 19-17. SDO wist nog wel een keer te scoren, maar dit mocht niet meer baten. Eindstand 19-18.

Een mindere eerste helft en een betere tweede helft met als resultaat een nipte nederlaag voor SDO. De ploeg maakte aan het begin van de wedstrijd teveel fouten en leek niet scherp genoeg. Daarna ging de ploeg wel beter spelen, maar dit was helaas niet voldoende. Voor de volgende wedstrijd moeten de Westerhaarders opnieuw afreizen naar Rhenen, om daar het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Arena te spelen. Deze inhaalwedstrijd vindt plaats op maandag 25 maart en begint om 19:15 uur.