Sudosa-Desto na eenvoudige winst op WVC Volley dames kampioen

Zaterdag stond voor WVC Volley dames de wedstrijd tegen de nummer 1, Sudosa-Desto, uit Assen, op het programma. De dames uit Assen konden vandaag kampioen worden als ze een aantal punten binnen wisten te slepen tegen, het de laatste weken goed spelende, Weghorst Makelaardij WVC Volley dames. De Wierdense dames weten hoe het is om een kampioenswedstrijd te spelen, maar dit seizoen bekijken ze de kampioenswedstrijd toch vanaf de andere kant.

WVC Volley dames begon goed aan de wedstrijd. De pass lag goed, waardoor spelverdeelster Loes Boone haar aanvalsters goed kon bedienen. Aan het begin van deze set ging het gelijk op. Dit wisten de dames uit Wierden tot halverwege de eerste set vast te houden (12-12), maar daarna nam Sudosa-Desto D1 het initiatief. Ze serveerden goed, waardoor de passlijn aan Wierdense kant onder druk kwam te staan. WVC Volley verloor de eerste set met 18-25.

De dames uit Wierden leverden in de volgende twee sets weinig servedruk, brachten de pass niet, scoorden niet, zorgden niet voor enthousiasme, enzovoort. Kortom: het liep niet. Sudosa-Desto D1 daarentegen leverde wel servedruk en zette het team van trainer Frank van den Noort onder druk. De dames uit Assen maakten de punten en gaven WVC Volley dames 1 eigenlijk geen kans. Zowel set 2 als set 3 werd door Assen gewonnen met 12-25. Een 0-3 voorsprong betekende het kampioenschap voor Sudosa-Desto D1. Volgens WVC Volley ook zeker de terechte kampioen van dit seizoen.

Er moest natuurlijk nog een set gespeeld worden en de dames uit Wierden dachten deze set misschien toch nog een beetje goed volleybal te kunnen laten zien. Toen ze echter in de gaten kregen dat de opstelling niet juist was, wat natuurlijk precies paste in het beeld van de wedstrijd, was ook dit doel eigenlijk meteen vervlogen. De laatste set eindigde dan ook in 12-25.

Foto’s: Jan van den Noort.