Effectief AZSV drukt SVZW dieper in degradatie zorgen

Met opnieuw een waslijst aan afwezige spelers (geblesseerd, geschorst) trad SVZW zaterdagmiddag aan tegen “Angstgegner” AZSV uit Aalten. De start was fanatiek aan Wierdense zijde, veel balbezit maar weinig kansen creërend maar in de 6e minuut moest SVZW doelman Tim Sickman toch handelend optreden na een schaarse aanval van de gasten waarbij Joost Rasing behoorlijk dichtbij kwam. SVZW bleef meer balbezit houden, werd niet echt gevaarlijk en moest natuurlijk alert zijn op de counters van AZSV, zoals in de 12e minuut toen Freek Mulder de paal toucheerde, de rebound ook niet doeltreffend bleek en de Wierdenaren met veel mazzel wegkwamen.

Vlak daarop probeerde Frank Smit het met een volley en daar moet je dan het nodige geluk bij hebben en dat ontbrak want de bal verdween richting Vriezenveenseweg. In de 28e minuut in de een beslissend moment in deze wedstrijd, toen Wouter Grendelman zich verslikte, collega Burak Basut binnen de beruchte lijnen moest ingrijpen en dat naar behoren deed, de onpartijdige zag er echter een penalty in die door Yordi Orriëns uiteraard verzilverd werd: 0-1. SVZW ontsnapte nog voor rust aan de 0-2 omdat Sjoerd te Boekhorst een grote kans miste en alles er verder op wees dat de ruststand met dat ene onverdiende doelpunt bereikt zou worden.

Maar kennelijk moest ook gistermiddag de gifbeker tot op de bodem leeg, want op slag van rust revancheerde Sjoerd te Boekhorst zich alsnog door de corner in een keer binnen te schieten! Domper compleet bij SVZW, dat meer balbezit had in dat eerste bedrijf, geen echte kansen schiep, een tegenstander die uitermate effectief acteerde hetgeen resulteerde in de 0-2 ruststand.

In de 50e minuut ging Yessin Maskoul er vandoor tussen vier man en dat aantal was wat al te machtig, gescoord werd er niet, wel een erg domme gele kaart voor Tom Hegeman namens de thuisploeg. Eerste wissel aan SVZW zijde in de 59e minuut: Joshua ter Avest ging, Nick Koopmans kwam. Direct na die wissel ontving ook Yessin Maskoul geel, nadat Kars Vierwind dichtbij de 0-3 was en Sickman goed redde. Steeds duidelijker werd dat AZSV de punten uit Wierden mee ging nemen, de gastheren kwamen er in die tweede helft niet meer aan te pas. Wissels aan beide zijden: bij AZSV werd Nick van Breugel vervangen door Yeftha Nyamsangya, bij SVZW kwam Matthijs Witten voor Bas Woesthuis.

In de 64e minuut ontsnapte de thuisploeg nog aan de 0-3, maar een minuut later was het wel raak via Niek te Veluwe die aan alle twijfel een eind maakte. Nadat Yessin Maskoul het via een schot op doel nog eens probeerde, bracht trainer De Jong in de 78e minuut Giovanni Malawau nog in voor Max Jansen en was er de terechte gele kaart voor Robin de Jong. Via een van de weinige mooi opgezette aanvallen aan Wierdense zijde redde Yessin Maskoul de eer door de voorzet van Lars Kamperman Leferink onhoudbaar binnen te koppen: 1-3. Drie minuten voor tijd zag invaller Giovanni Malawau zijn inzet op de paal uiteenspatten en miste Yessin Maskoul de kans op 2-3 in de 90e minuut. In plaats daarvan werd het op de valreep nog 1-4 door Niek te Veluwe diep in blessuretijd, na die laatste goal hoefde er niet eens meer afgetrapt te worden.

Foto’s: Henk Steen.