Fris spelend NEO laat Avanti W geen kans: 4-0

NEO heeft goede zaken gedaan door in een rechtsreeks duel om plek drie met 4-0 van Avanti te winnen. Daar viel helemaal niks op af te dingen, want met name voor de pauze domineerde NEO het duel volledig en was de 2-0 halverwege nog een matige afspiegeling van het aantal kansen.

Vanaf het beginsignaal van de rustige leidende arbiter Mahadewsing liet NEO er geen twijfel over bestaan dat ze revanche wilden voor het duel in Saasveld. Avanti werd klem gezet en binnen vijf minuten schoot Bas Spenkelink op de paal, werd een inzet van hem van de lijn gehaald en kopte hij uit buitenspelpositie net over. Maar de toon was gezet.

Lars Nijland tekende namens Avanti voor het eerste wapenfeit. Een fraai schot met buitenkant rechts zeilde net naast de veste van Bob Peterman. Maar daarna was het NEO dat de klok sloeg. Een mooie combinatie door het midden leek te kunnen worden afgewerkt door Max Brunninkhuis, maar goalie Diego Scholtens kon samen het een verdediger het gevaar bezweren.

Nadat een kansrijke situatie totaal ten onrechte werd afgevlagd, Max Brunninkhuis twee keer het doel op de verkeerde plek zocht en Bjorn Tijhuis na een mooie rush in het zijnet schoot was na zo’n 25 minuten wel raak. Goed storen van Ron Spoler bracht Max Brunninkhuis in balbezit die vervolgens Bas Spenkelink in staat stelde hoog raak te schieten: 1-0

Voor rust viel ook nog de 2-0. Jochem Stam kwam net over de helft in balbezit, leek te passen op de lopende Ron Spoler, maar had vervolgens een messcherpe actie door het midden in petto die afgerond werd met een strakke schuiver: 2-0. Prachtige goal. Met wat meer precisie had NEO voor rust meer afstand kunnen nemen en liet Avanti met “slechts” 2-0 nog enigszins in leven.

Wie na de onderbreking een Glanerbrugse stormloop had verwacht kwam bedrogen uit. Avanti had in het eerste deel wel meer initiatieven dan in de eerste heft, maar echt gevaarlijk werd het niet, op een mooie actie van Lars Ungerer na, die de achterlijn haalde, maar zijn voorzet werd geneutraliseerd.

Na een uur leek Max Brunninkhuis te kunnen profiteren van een mispeer van goalie Scholtens, maar zijn schot huppelde net naast. De voor Stijn Huls ingevallen Jesse Keur had halverwege het tweede bedrijf een enorme kans om NEO definitief in veilige haven te schieten. Alleen voor Scholtens ging zijn lob echter over.

De derde treffer viel echter toch. En mooie combinatie via Jochem Stam en Bas Spenkelink deed de bal belanden bij Rick ten Tusscher die de verre hoek vond: 3-0. Nadat Bob Peterman alert reageerde op twee schoten van afstand en een hoekschop van Rick ten Tusscher op de lat eindigde tekende Max Brunninkhuis voor het slotakkoord door met een voor hem typerende en fraaie lob Scholtens kansloos te laten: 4-0. Vlak voor tijd maakte de ingevallen Pascal van Berkum nog bijna de 5-0, maar de koek was op.

Al met al een mooie overwinning op een goede tegenstander en ook nog eens met zeer acceptabel voetbal met veel beleving. Een verademing vergeleken met de laatste drie duels.

Volgende week speelt NEO weer thuis. Het in zwaar weer verkerende Reunie uit Borculo komt naar ’t Wooldrik. Het is een duel uit de tweede periode die volgende week beslist kan worden als de Tukkers wint bij Eilermark. Dan gaan de Albergenaren namelijk de nacompetitie in. Bij elk ander resultaat blijven er meerdere kapers op de kust en zal het laatste duel in die periode beslissend zijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer