HC Twente MB1 onderuit bij Klein Zwitserland

Na een 1-0 winst eerder deze competitie en een 4-3 winst tijdens een vriendschappelijke wedstrijd van HC Twente MB1, wat het dit keer HC Klein Zwitserland MB1 die aan het langste eind trok. Klein Zwitserland begon zeer gedreven en fel aan de wedstrijd en daar hadden de Hengelose meiden het moeilijk mee. Waar Twente hiermee twee keer eerder juist de winst mee wist te pakken, waren de rollen nu omgekeerd.

Twente kwam nauwelijks aan haar combinatiespel toe en stond geruime tijd onder hoge druk. Waar Twente veel ruimte weggaf, deed Klein Zwitserland dat nadrukkelijk niet. Dat resulteerde tot de rust echter nog niet tot doelpunten, aangezien de bal telkens voor de cirkel smoorde in een overvloed van benen en sticks. Echter 5 seconden voor rust, door slap verdedigen, kwam de 1-0 nog net wel op de borden. Iedereen was eigenlijk al uitgegaan van een 0-0 ruststand.

De tweede helft liet Twente zich van een betere kant zien. De felheid van Klein Zwitserland werd met evenveel felheid beantwoord en er kwam een spannende strijd tot stand. Klein Zwitserland kwam dan wel snel op 2-0, maar het spelbeeld kantelde meer en meer. Twente werd enkele keren gevaarlijk en een fantastisch diagonaal ingeslagen schot van Floor Wilms zorgde voor de aansluitingstreffer voor Twente: 2-1.

Door met een ‘alles of niets’ poging een gelijkspel af te dwingen werd de spanning verder opgevoerd. De niet altijd even duidelijk fluitende scheidsrechters deden daarbij ook nog eens een duit in het zakje, waardoor de irritatie aan beide kanten toenam. Het was Klein Zwitserland die de 3-1 scoorden. Twente probeerde in de laatste fase van de wedstrijd nog wel twee goals af te dwingen, maar dat mocht ondanks enkele goede kansen niet baten. Een sterker en beter Klein Zwitserland trok daarmee terecht aan het langste eind.