TVC ’28 verliest van NEC en ziet laatste plaats dichterbij komen

Zondag speelde TVC’28 in Nijmegen tegen NEC. Vanaf het begin gingen beide teams gelijk op. Dit resulteerde na 3 minuten al in een kans voor TVC’28. Na een goede combinatie tussen Huizinga – Stopel – Schepers – Huiskes was het de laatstgenoemde die met een goed schot op goal probeerde de score te openen. Helaas pareerde de keeper het schot en was het Koelman die de rebound niet tussen de palen kreeg.

In de 8e minuut was het Okke Schepers met een goed schot. Na dit moment kwam NEC beter in de wedstrijd en kwam het er een aantal maal gevaarlijk uit over de linkerkant. Gelukkig voor de ploeg van Marcel Waaijer speelden ze dit niet goed uit en bleef het 0-0. In de 35e minuut was het wederom Okke Schepers die na een goede actie de bal keihard op de lat schoot. Ook NEC schoot hierna een bal op de lat na een goede actie. Ruststand 0-0.

In de 2e helft was het TVC’28 dat meer grip op de wedstrijd kreeg. Na een goede aanval was het Mauro Plegt die de bal er niet in het doel. Met een sliding schoot hij de bal net over het doel. In de 76e minuut werd Okke Schepers neergehaald door een verdediger van NEC, wat resulteerde in de 2e gele kaart, waardoor NEC verder moest met 10 man.

In de laatste 10 minuten was het eenrichtingsverkeer, met kansen voor Huizinga, Schepers en Plegt, maar ze kregen ze de bal er maar niet in. In de 88e min kwam er toch nog een aanval voor NEC dat de aanval goed voetballend uitspeelde en de vrije man aan de andere kant wist te vinden. Deze schoot de bal keihard boven in het doel waardoor TVC’28 onverdiend met 1-0 verliest.

Na dit verlies, en winstpartijen van directe concurrenten, werkt TVC’28 zich in de problemen voor competitiebehoud in de 1e Klasse. Volgende week speelt TVC’28 in Hengelo tegen BWO. Om 14:00 wordt er afgetrapt.