7 turnsters Gymvereniging Wierden door naar Districtsfinale

Zaterdag zijn in sporthal ‘n Dikken de Overijsselse Kampioenschappen 4e divisie gehouden. In de door Gymvereniging Wierden georganiseerde wedstrijden streden ruim 200 turnsters in vier leeftijdscategorieën om de Overijsselse titel én een plaats in de districtsfinale (Overijssel en Gelderland). Er werd geturnd op de onderdelen balk, ongelijke brug, sprong en vloer. Vanuit GV Wierden hadden 8 turnsters zich geplaatst voor deze kampioenswedstrijden.

In de eerste wedstrijd mochten de instappers, Leanne Dollen, Chaéla van der Meer en Sanne Dekkers, beginnen aan hun wedstrijd. Leanne mocht na een mooie wedstrijd het zilver in ontvangst nemen. Chaéla turnde eveneens een mooie wedstrijd en werd vijfde. Zij plaatste zich, net als Leanne, voor de districtsfinale. Sanne had helaas niet de juiste voorbereidingsweek die ze graag gehad had. Ondanks dat straalde ze vandaag en liet ze mooie oefeningen zien. Zij werd twintigste, jammer genoeg niet voldoende voor een plaats in de districtsfinale.

In de tweede wedstrijd kwam Daphne Sleumer in actie in de categorie jeugd 2. Zij werd uiteindelijk zevende en plaatste zich hiermee voor de districtsfinale. Na een halve wedstrijddag stond de teller al op 3 meiden van GV Wierden die zich geplaatst hebben voor de districtsfinale.
Tijdens de middagwedstrijd was het de beurt aan de junioren, Evie Bolks en Lotte Stam. Evie liet stralende oefeningen zien en werd daarmee tweede! Lotte had wat last van de zenuwen, maar liet ondanks dat mooie oefeningen zien. Zij eindigde op de tiende plaats. Beide resultaten waren voldoende voor een plaats in de districtsfinale.

In de laatste wedstrijd van die dag kwamen de senioren in actie. Helaas kon Lotte Bredewoud niet mee doen aan de wedstrijd. De zussen Marlène en Daniëlle Averesch deden wel mee. Marlène turnde een goede stabiele wedstrijd en werd hiermee tweede. Daniëlle zat door een blessure niet helemaal lekker in de wedstrijd. Ondanks dat turnde ze zich naar de tiende plaats, en plaatste zij zich samen met Marlène voor de districtsfinale. In totaal dus zeven meiden die zich geplaatst hebben voor de finale. De turnsters kunnen zich nu voorbereiden op de districtsfinale welke op 11 mei in Hengelo wordt gehouden.

Terwijl bijna iedereen zondag aan het bijkomen was van de Wierdense wedstrijd, mocht instapper Merle Bouwmeester al vroeg in actie komen in Helmond. Hier mocht ze proberen een plekje te veroveren voor de halve finale NK. Merle turnt bij GV Wierden, maar ook bij TON Almelo, op het hoogste niveau. Merle liet mooie oefeningen zien en plaatste zich voor de halve finale!

De medaille winnaars van boven naar beneden, Evie Bolks, Marlène Averesch, Leanne Dollen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer