Apollo 8 begint met winst; Set-Up’65 blijft winnen; opnieuw verlies Team Eurosped

Apollo 8 uit Borne is de strijd om degradatie te ontlopen met een overwinning begonnen. In eigen hal werd het bezoekende US uit Amsterdam met 3-0 verslagen. In de eerste twee sets ontliepen beide ploegen elkaar maar weinig. In de eerste set werd het via 9-9 en 16-15 bij de stand 22-22 erg spannend. Uiteindelijk trok Apollo 8 met 25-22 aan het langste eind.

In de tweede set was het opnieuw US  dat op een voorsprong kwam, 5-11, maar via 10-11 kwam de thuisclub op een 14-13 voorsprong die werd uitgebouwd tot 21-18. US gaf zich echter niet gewonnen en kwam zowaar bij de stand 23-24 op setpoint. Apollo 8 voorkwam set verlies met een paar raken klappen en won de tweede set nipt met 26-24. In de derde set nam de thuisclub al snel het initiatief en via 11-5 en 16-9 ging deze set met 25-16 naar de Bornse formatie. Het laatste punt werd gescoord door uitblinkster Jeanine Stoeten.

Springendal Set-Up’65 won in de kampioenspoule voor de vierde keer op rij. Voor de vierde keer thuis wist de ploeg van Lesley de Jonge met de setstanden 25-20, 23-25, 25-17 en 25-15 de punten tegen het bezoekende Flamingo’s de punten in eigen huis te houden. Na deze vier thuiswedstrijden moet de Ootmarsumse formatie nu vier keer uitspelen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op 6 april. Dan komt Sliedrecht Sport op bezoek.

In Sneek verloor Team Eurosped voor de vierde keer op rij. Dit keer was de plaatselijke VC met 3-1 te sterk voor de ploeg van Jan Berendsen. De verloren sets gingen echter zeer nipt verloren, namelijk 25-23, 27-25 en 26-24. Alleen de gewonnen derde set ging met ruime cijfers, 20-25, naar de ploeg uit Vroomshoop dat met vijf punten uit vier duels vierde staat met drie punten achterstand op VC Sneek.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer