Bas Leusenkamp door naar de halve finale NK heren turnen 3de divisie

Zaterdag turnden vier jongens van de herenselectie van gymsportvereniging Fysion – Nijverdal hun kwart finale te Hoofddorp met als doel zich plaatsen voor de ½ finale NK. In wedstrijd 1 was het de beurt aan Thijs Roosendaal, Masai Boertje en Bas Leusenkamp om hun wedstrijd te mogen turnen. Thijs en Masai turnden hun wedstrijd op instap niveau 17 in de 3de divisie. Beide heren turnden een mooie wedstrijd en lieten zien dat ze hard gewerkt hebben aan hun moeilijkheid. Vooral op de uitvoering van de oefeningen hebben ze laten zien dat ze zich flink verbeterd hebben deze wedstrijd! Sommige toestellen waren wat beter dan de andere en uiteindelijk is Thijs 28ste geworden en Masai 24ste in een enorm sterk deelnemers veld. Helaas zijn beide heren niet door naar de halve finale.

Bas Leusenkamp uitkomend op pupil niveau 15 in de 3de divisie mocht ook in wedstrijd 1 zijn kunsten aan de jury vertonen. Bas begon de wedstrijd sterk en liet zien dat ook hij op netheid een flinke verbeter slag heeft gemaakt ten opzichte van de vorige wedstrijd. Hij turnde zijn wedstrijd stabiel uit en heeft zelfs op sprong de 3de score behaald. Uiteindelijk is Bas als 9de door naar de halve finale NK en dat heeft hij dik verdiend.

In wedstrijd 4 was het dan de beurt voor Sem (foto) om zijn kwart finale wedstrijd te mogen turnen en de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten. Sem had een flinke klus voor zich want, hij had vorige week zijn eerste plaatsing wedstrijd en dus geen tijd om verbeteringen toe te passen! Met deze uitdaging begon hij positief aan zijn wedstrijd en liet mooie dingen zien. Op voltige heeft hij zichzelf goed verbetert maar helaas door een grote fout op sprong koste hem dat veel punten. Sem wist uiteindelijk een 24ste plek te behalen wat helaas te weinig was om door te stromen naar de halve finale.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer