BC Bousema doet goede zaken na winst in derby

De belangrijke driebandenwedstrijd tussen het Haarlose HCR Prinsen en BC Bousema uit Lochem, is zondagmiddag in Haarlo in een 3-5 overwinning voor BC Bousema geëindigd. Halverwege stond het 2-2 door overwinningen van de Belg Josef Philipoom op zijn landgenoot Johan Loncelle en van Frans van Schaik op Raymund Swertz. In ht tweede deel ondervond Wesley de Jaeger geen enkele tegenstand van Jelle Pijl en in een spannend slot eindigde de partij tussen Eddy Leppens en Stefan Galla in een remise. Philipoom stond vanaf het begin aan de goede kant van de score en zijn overwinning kwam geen moment in gevaar. Na 22 beurten finishte hij als eerste. Loncelle miste de nabeurt en bleef op 25 caramboles steken.

Op de andere tafel ging de partij tussen Swertz en Van Schaik (foto) aanvankelijk gelijk op, 21-23 na twintig beurten, maar door een serie van zeven caramboles sloeg de Amsterdammer toch een klein gaatje. In een finale met veel missers, trok Van Schaik uiteindelijk na 35 beurten met 33-40 aan het langste eind.

De Jaeger speelde deze middag een goede partij tegen een tegenvallende Pijl. Halverwege stond de Belg al op een 9-22 voorsprong en ook in het tweede deel kwam hij geen moment in gevaar. Hij finishte na 20 beurten. De Hengeloër kwam niet verder dan 19 caramboles.

Op de andere tafel ontwikkelde zich een spannende partij tussen de beide buitenlanders. Halverwege stond de Duitser Galla met 19-24 voor en toen hij in de zeventiende beurt een serie van acht caramboles maakte leek de winst binnen. Leppens (foto boven) gaf echter niet op en kwam nog heel dicht bij. Toch ging was het Galla die in de 26ste beurt als eerste de veertig caramboles binnen haalde. Leppens moest in de nabeurt twee caramboles maken en had daar geen moeite mee.

Stefan Galla was uiteraard een tevreden man. “Als je kijkt naar de de vier partijen dan denk ik wel dat we verdiend gewonnen hebben. Ik had misschien eerder aan alle onzekerheid een einde moeten maken maar Eddy is natuurlijk een goede speler”.

Dinand Prinsen kon dit alleen maar beamen. “BC Bousema heeft verdiend gewonnen alhoewel ik nog enige hoop had op een puntje. Maar dat ging niet door, omdat Eddy een toch wel maakbare bal miste, maar we geven niet. Er komen nog vier finalewedstrijden voor die vierde plaats”.

Door het verlies van STZ Zundert bij L&B Ledermode in Hoeven, staat BC Bousema nu op een gedeelde tweede plaats. Koploper is nog steeds SIS Schoonmaak en de vierde plaats wordt ingenomen door L&B Ledermode op twee punten van STZ en BC Bousema. HCR Prinsen is vijfde en heeft weer drie punten minder dan de ploeg uit Hoeven. Beide teams treffen elkaar komend weekend in Hoeven en BC Bousema gaat op bezoek bij ‘t Hartje van Wanrooy. In Zundert ontvangt STZ de koploper uit Den Haag.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer