BC Bousema verliest verdiend van ‘t Hartje van Wanrooy

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben zondag verdiend met 6-2 in Oosterhout van t’Hartje van Wanrooy verloren. Halverwege keek de Achterhoekse formatie al tegen een 4-0 achterstand aan.

“De thuisclub speelde een uitstekende wedstrijd en als Martin Horn niet een fantastisch eindschot had gehad dan was het zomaar 8-0 geworden”, aldus Frans van Schaik na afloop die zelf niets in te brengen had tegen captain Ad Broeders. De Amsterdammer verloor in 22 beurten met 40-23 in 22 beurten en dat betekende zijn eerste nederlaag dit seizoen op plek vier.

“Maar ook Wesley de Jaeger ondervond deze middag de kracht van zijn tegenstander Frank Martens. In de slotfase probeerde hij nog wel iets terug te doen, maar trok met 40-28 in 31 beurten aan het kortste eind”, vervolgde Van Schaik.

In het tweede deel was Stefan Galla kansloos tegen een sterk spelende Harrie van de Ven in 28 beurten met 40-28. Van de Ven had voor zijn laatste twee caramboles wel vijf beurten nodig maar daar wist Galla niet van de profiteren. Zijn landgenoot Martin Horn redde voor BC Bousema nog de eer toen hij, ondanks een 35-23 achterstand tegen Savas Bulut, de partij na 24 beurten alsnog met 38-40 naar zich toe trok.

“De thuisclub was gewoon de betere deze middag en we mogen dan ook van geluk spreken dat de beide vervolgers tegen elkaar remise hebben gespeeld”. BC Bousema blijft door dit verlies op een gedeelde derde plaats staan samen L&B Ledermode dat wel meer partijpunten heeft. HCR Prinsen uit Haarlo volgt op drie punten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer