Belangen zijn groot in de Achterhoekderby driebanden

De Achterhoekderby driebanden is al vaker gespeeld, maar de belangen zijn nog nooit zo groot geweest als komende zondag in Haarlo. Inzet is een plaats bij de bovenste vier die recht geeft op het spelen van play-off wedstrijden om het kampioenschap.

Op dit moment gaat SIS Schoonmaak uit Den Haag aan de leiding, gevolgd door STZ Zundert dat op vijf punten staat. BC Bousema heeft één punt minder dan de nummer twee en staat derde en vierde is nu L&B Ledermode dat weer een punt minder heeft dan de Lochemse formatie. HCR Prinsen is vijfde met op haar beurt weer een punt minder dan de ploeg uit Hoeven.

Dinand Prinsen van HCR Prinsen: Het is voor ons net als twee weken geleden in Sluiskil opnieuw een belangrijke wedstrijd en na het het verlies in het Zeeuwse hebben we de punten hard nodig. Tel daarbij op dat Dick Jaspers niet beschikbaar is wegens competitieverplichtingen in Duitsland dan wordt het extra moeilijk om de volle buit in eigen huis te houden ”.

Maar ook Ronny Hazewinkel van BC Bousema uit Lochem kent in de aanloop naar de derby zo zijn problemen. “Ik kan eveneens niet over mijn kopmannen Murat Naci Coklu en Martin Horn beschikken en als je dan ook nog ziet dat de nummers twee en vier elkaar in Hoeven treffen dan is dat extra vervelend”.

Prinsen speelt zondag met Eddy Leppens op één, Jef Philipoom op twee, Jelle Pijl op drie en Raymund Swertz op vier. Hazewinkel stelt daar Stefan Galla, Johan Loncelle, Wesley de Jaeger en Frans van Schaik tegenover.

De eerste twee partijen aan de Eibergseweg in Haarlo beginnen zondag om 13:00 uur.

Foto’s Pijl en van Schaik: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer