Belangrijke overwinning v.v. Den Ham

In het zes punten duel tegen rode lantaarndrager Oranje Nassau ging Den Ham na 90 minuten spelen met de volle buit van drie punten richting Den Ham. Door een aantal schorsingen (Schurink en Kamphuis) moest trainer Kok weer zijn fantasie gebruiken om een volwaardig team op de mat te brengen. Dat lukte in deze wedstrijd in het begin bijzonder aardig, met een prima rol voor 1e jaar A junior Luuk Kuiper.

Van meet af aan zette de Hammer ploeg druk op de tegenstander. Binnen enkele minuten resulteerde dat in afstandsschoten van Zorgdrager en Kuiper die geen doel troffen. Het weer was deze middag abominabel. Er liep maar één Hammer supporter glimlachend langs de lijn. Trots op het spel van zoonlief, maar als leverancier van paraplu’s ook zeer content met de vele paraplu’s die de lucht in vlogen en daarna de kliko in konden (foto). Op het complex van Oranje Nassau is er voor de supporters geen beschutte plek te vinden dus was de kantine goed bezet deze middag tijdens deze stormachtige middag.

De slechte omstandigheden kwam het spel allemaal niet ten goede. Al binnen het half uur was er de eerste blessure bij Den Ham toen Leon Uulders geblesseerd naar de kant moest als gevolg van een onschuldig duel, waarbij de zeer gladde grasmat debet was een lange glijpartijen. In de 31e minuut kwam vanuit het niets Oranje Nassau op voorsprong. Een verdwaalde bal van O.N. kwam aan de uiterste rand van het strafschopgebied terecht. Door een stuit werd doelman Ekkel verrast waarna Semol Souhuwat de bal vanaf de achterlijn voor kon zetten. De bal werd vervolgens door Patrick Ponsteen terug gelegd op Ragnar Wolf die volley de 1-0 op het scorebord bracht.

Dat was natuurlijk een domper op de Hammer plannen. ON was dreigend maar wist niet meer te scoren. In de 45e minuut was het Kevin Ruiterkamp die aan de linker zijlijn zichzelf vrijspeelde en met links een voorzet gaf. Gedragen door de wind verdween de bal over de inlopende Luuk Kuiper. Die bleef er echter in geloven en ging achter de bal aan, waarbij hij pardoes van de sokken werd gelopen door Sander Woudstra. De prima leidende scheidsrechter Weever kon dan ook niets anders dan de bal op de stip leggen en met dat buitenkansje wist Kevin Ruiterkamp wel raad. Onberispelijk knalde hij de gelijkmaker tegen de touwen waardoor de ploegen met een gelijke stand de kleedkamer opzochten.

Met deze 1-1 op het bord ontstond er zeker in de eerste 15 minuten na de thee een soort van status quo. Het begon nog harder te regenen en ook de wind bleek nog harder over het veld te razen dan voor de thee waardoor van fatsoenlijk voetbal eigenlijk geen sprake meer was. Zowel Oranje Nassau als Den Ham probeerden het wel, maar het was lastig iets fatsoenlijks onder deze omstandigheden op de mat te leggen. En op het moment dat het zonnetje voorzichtig begon door te breken en iedereen zich opmaakte voor de het slotakkoord lag opeens de 1-2 tegen de touwen. Een vrije bal van Joost Veurink werd bij de 2e paal op doel gekopt door Luuk Kuiper. Doelman ter Riet slaagde er niet in de bal onder controle te krijgen waarna het voor Rane Kootstra een makkie was om de 1-2 te scoren in de 62e minuut.

Hierna kreeg Den Ham nog enkele dotten van kansen, o.a. voor Roy Zorgdrager na een prima actie van Randal van Haarst en Thomas Remmink. Maar doordat deze niet werden benut bleef de ploeg uit Almelo toch geloven in een beter resultaat en probeerde uit aller macht weer de kans om op gelijke hoogte te komen. Geholpen door de harde wind ontstond er een waar slotoffensief in de laatste tien minuten. Hierbij groeide doelman Jeffrey Ekkel uit tot matchwinnaar van de Hammer ploeg. Onmogelijke reddingen in één tegen één situaties en zeker op een paar knappe afstandsschoten hielden Den Ham overeind.

De enige keer dat hij wel werd gepasseerd was er verdediger Marc Soepenberg die de bal van de lijn haalde, zodat Den Ham na een met recht tumultueuze slotfase toch als overwinnaar van het veld stapte. Eindelijk zat het dus een keertje mee voor de Hammenaren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer