Beleidsplan meidenvoetbal bij de Tukkers 2022 gepresenteerd

Maandagavond heeft René Hoek, voorzitter van RKSV de Tukkers, het beleidsplan meidenvoetbal bij de Tukkers 2022 overhandigd gekregen door Silke Tulk. Dit document is samengesteld door een aantal fanatieke aanhangers van het vrouwenvoetbal bij de Albergse vereniging. Doel van het beleidsplan is om alle voetballende meiden een platform bij de Tukkers te kunnen bieden, ongeacht talent en/of ambitie.

Op dit moment telt de Tukkers twee meidenteams en een vrouwenteam. Vrouwen 1 speelt op dit moment in de tweede klasse en hebben een serieuze kans op promotie naar de eerste klasse. De MO19-1 van de Tukkers wordt sinds dit jaar getraind door Fleur Kokhuis, ex-FC Twente speelster en opgeleid in Albergen. Het jongste meidenteam, de Tukkers MO15-1, werd eveneens kampioen in de najaar competitie. ‘Ook hier zit veel talent dat een mooie toekomst tegemoet kan gaan bij de Tukkers en waar wij als vereniging nog lang mee vooruit kunnen.’

De Tukkers heeft met dit beleidsplan een duidelijke visie wat betreft het meiden- en vrouwenvoetbal. Een van de visiepunten is om de jongste meiden (tot en met MO11) gemengd onder de jongens te laten voetballen. Hierdoor ontwikkelen ze zich op zowel fysiek als technisch vlak goed door. Talentvolle meiden kunnen eventueel nog een paar jaar langer tussen de jongens spelen, meiden die op hun elfde graag de overstap naar een meidenteam willen maken worden ook, waar mogelijk, in die gelegenheid gesteld.

De Tukkers is en blijft altijd op zoek naar meiden die voor de gezelligheid willen voetballen, maar ook naar meiden die de nieuwe Lieke Martens of Shanice van der Sanden willen worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer