BMX seizoen van start met 5 finaleplaatsen voor FCV hetTwentse Ros

Zondag stond de eerste wedstrijd voor het BMX seizoen 2019 op het programma. Het Nederlands Kampioenschap voor Clubs van de KNWU. Dit jaar werd het kampioenschap verreden op de baan van Kampen. In totaal meer dan 900 rijders uit heel Nederland deden mee verdeeld over 54 clubs/teams. FCV Het Twentse Ros verscheen in nieuwe clubshirts met 16 rijders aan de start. Was het vorig jaar tijdens het NK nog -6 graden, nu was het warmer en wat zonniger maar alsnog een koude dag door de  scherpe ijskoude wind. De rijders van het Twentse Ros reden sterk. Iedereen kon zich na de manches gaan voorbereiden op de finale ritten.
Helaas hield het voor Kjeld Grob, Damian Kappert, Tristen Altena, Jesper Nijhuis, Danny Kuyer en Joris Thijssen na de kwartfinales op. Ook Ronan Maring moest door een valpartij van de rijder voor hem, het voor gezien houden bij de kwartfinale. Mylan Spekschate werd ondanks dat hij last van de kou en een griepje 8ste in de halve finale.  Ook voor Tom Peters, Robin van de Valk, Brian Vloon en Yoeri Tilanus hield het avontuur, in het sterke deelnemersveld, op bij de halve finale.
Rick Bok reed, na een aantal jaren afwezig te zijn geweest, vandaag maar liefst in 2 klassen een wedstrijd.  Zowel bij de  20 inch als 24 inch (cruiser) reed hij de finale en haalde respectievelijk een 4de en een 6de plek. Jesper Grob reed een fantastische wedstrijd bij de jongens 16 jaar. Na de hele dag alles 1 te hebben gereden werd hij in de finale op de finishlijn ingehaald en eindigde daardoor alsnog met een mooie 4 de plek. Ook de familie Jansen reed goed vandaag.  Zowel Maura (meisjes 11-12 jaar) als Travis  (jongens 13 jaar) behaalden de finale. Maura eindigde als 7de en Travis werd 8ste.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer