Dames 1 van Het Ravijn wint en heren 1 verliest van ZPB H&L Productions

Zowel de waterpolodames als de waterpoloheren van Z&PC Het Ravijn speelden zaterdag 2 maart een uitwedstrijd. Beide teams moesten in Barendrecht aantreden tegen ZPB H&L Productions. Dames 1 wist de wedstrijd met 12-6 winnend af te sluiten. Heren 1 ging het minder fortuinlijk af. Zij moesten opnieuw een 13-7 nederlaag incasseren. De waterpolodames hebben weer weten te winnen. Woerdvoerster Laura Boerdam sprak over een “goed gespeelde wedstrijd”. “We hebben vanuit de verdediging gewerkt en de kansen die we hadden in de aanval goed benut”, oordeelde Boerdam na afloop.

De waterpoloheren brachten het er zoals gezegd minder fortuinlijk vanaf. De ploeg van Marc van Groen moest het stellen zonder de aan zijn hand geblesseerde aanvoerder Lars Gottemaker (foto). Hij heeft een afgescheurde pees in zijn vinger opgelopen, en hoopt dat dat aan het begin van de play-offs herstelt is, zodat hij weer mee kan spelen. Hij zag vanaf de kant een wedstrijd, waarin niet goed werd verdedigd door de Nijverdallers. “We misten de overtuiging in de aanval. Het is altijd moeilijk spelen daar in Barendrecht, maar zonder vertrouwen en overtuiging kwamen we daar duidelijk te kort”, was zijn analyse van de verloren wedstrijd.

De Nijverdallers spelen aankomend weekend opnieuw een uitwedstrijd. De Ravijnheren reizen zaterdag naar Wormerveer, waar om 19:30 uur in zwembad De Watering De Ham de tegenstander is. De waterpolodames zijn dit weekend vrij.

Statistieken:

Dames:
ZPB H&L Productions- Het Ravijn: 6-12
Periode standen: 3-4, 1-4, 0-3, 2-1. Doelpunten Het Ravijn:  Yasemin Smit 3x (foto), Tessa Stutterheim 3x, Lotte Beunk 3x, Charlotte Mensink 2x, Laura Boerdam 1x.

Statistieken:

Heren:
ZPB H&L Productions-Het Ravijn: 13-7
Periode standen: 3-1, 4-2, 6-2, 0-2. Doelpunten: Sander Veltkamp 2x, Emiel Wouters 2x, Merlijn Boom 1x, Bas Jan Dijkink 1x, Bas ter Brake 1x.

Foto’s archief: sportfoto – oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer