Dames OZ&PC fors onderuit bij VZV

Voor de dames uit Oldenzaal stond er dit weekend een trip naar IJmuiden op het programma om het daar op te nemen tegen VZV. VZV is in deze poule nog zonder puntverlies dus OZ&PC wist dat het wederom een pittige wedstrijd zou worden. Erg hoge verwachtingen waren er dan ook niet vooraf aan de wedstrijd, al helemaal niet omdat 3 speelster al een zware wedstrijd gespeeld hadden met het 2e. De opdracht voor OZ&PC om het verdedigend goed neer te leggen en verder was het vooral zaak om vrijuit te spelen. Uiteindelijk werd er met 17-4 verloren en hoewel dat een forse uitslag was lag deze redelijk in de lijn der verwachting.

OZ&PC had vooral de taak mee gekregen om verdedigend gedisciplineerd te spelen om zo gelegenheid keepster Maud Comello zoveel mogelijk te ontzien. Dit ging de 1e periode eigenlijk heel goed. Maar VZV liet in deze periode meteen zien waarom deze ploeg bovenaan staat. Nadat VZV eerst een aantal keer het aluminium op de proef had gesteld nam daarna de nauwkeurigheid in de afronding toe en met een aantal snelle acties wist de thuisploeg 4x te scoren. Hier kon OZ&PC maar weinig tegenover zetten vooral omdat de oldenzaalse dames vaak net een aantal passes teveel wilde doen voordat er een schot werd geprobeerd of de midvoor werd gezocht. Vooral dit laatste zorgde ervoor dat de midvoors telkens te laat de bal kregen waardoor hier deze maar mondjesmaat gevaarlijk wisten te worden. OZ&PC wist deze periode niet tot scoren te komen en keek dus na 7 minuten spelen tegen een 4-0 achterstand aan.

In de 2e periode wist OZ&PC het tempo aanvallend een stuk op te voeren. En hoewel dit een aantal keer leidde tot knullig balverlies en soms een tegendoelpunt wist OZ&PC hierdoor zelf ook vaker gevaarlijk te worden. Zo wist OZ&PC van de 0 af te komen na een goed uitgevoerde aanval waarin de bal in hoog tempo bij 3 spelers rond ging waarna uiteindelijk Chantal Brouwer goed werd bereikt op de midvoor om zo tot scoren te komen. Ook was het Chantal die de 2e treffer van OZ&PC voor haar rekening nam nadat er uit weer een prima aanval een man-meer situatie was veroverd. Maar ook in de 2e periode was VZV nog wel duidelijk de betere ploeg. Waar OZ&PC 2x wist te scoren wist de thuisploeg dat maar liefst 5x te doen waardoor er met een 9-2 stand van kant werd gewisseld.

Het 3e part was van de kant van OZ&PC het zwakste deel van de wedstrijd, zowel aanvallend als verdedigend ontbrak het aan felheid waardoor VZV deze periode eigenlijk alle kansen kreeg om vrijuit te spelen. Hier wist de thuisploeg 4x gebruik van te maken. Dat VZV slechts 4 doelpunten wist te maken was voor een groot deel te danken aan een aantal fraaie reddingen van keepster Maud Comello, en dat te bedenken dat zij normaal gesproken gewoon een speelster is. Aanvallend wist OZ&PC deze periode geen potten te breken. Er werden nog wel 2 man-meer situaties verdiend maar ook deze buitenkansjes wist OZ&PC niet tot doelpunt te promoveren. Met nog 1 periode te gaan stond er dus een 13-2 stand op het bord.

Voor de laatste periode werd OZ&PC nog even gesommeerd om het tempo weer omhoog te gooien om zo de wedstrijd toch redelijk af te sluiten. Deze boodschap werd door heel OZ&PC goed opgepakt en zorgde ervoor dat deze periode de beide ploegen het meest aan elkaar gewaagd waren. Zowel aanvallend en verdedigend zag het er deze periode een stuk verzorgder uit dan met name in het 3 part. Vooral Sophie Lage Venterink nam de boodschap om in een hogere versnelling te gaan spelen ten harte, nadat zij eerst zelf de bal wist te onderscheppen in de verdediging was ze in de daarop volgende aanval ook het eindstation waarbij ze de bal onder druk hard langs de VZV keepster wist te knallen.  Ook het laatste doelpunt kwam op naam van Sophie nadat OZ&PC een uitsluiting mee kreeg die na een aantal totaal onnodige en lastige passes alsnog werd afgerond. Hiermee werd de 17-4 eindstand bereikt.

Periodestanden: 4-0, 5-2, 4-0, 4-2. Doelpunten: Chantal Brouwer en Sophie Lage Venterink beide 2x.

Foto: Herman Zandhuis.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer