Dames OZ&PC in eigen bad onderuit tegen BZ&PC

Na twee weken zonder wedstrijd, vanwege een afzegging en carnaval, mochten de dames van OZ&PC dit weekend weer aan de bak. De Oldenzaalse dames kregen bezoek van BZ&PC een ploeg waarvan in de, letterlijk, vorige wedstrijd dramatisch werd verloren. Voor OZ&PC was het vooral zaak om een beter resultaat neer te zetten dan in die wedstrijd aangezien punten pakken een schier onmogelijke opgave zou zijn. De uiteindelijk stand van 7-18 was weliswaar een duidelijke verbetering van de 28-3 van vorige keer  maar met name in de 1e helft liet OZ&PC zich ook deze wedstrijd te makkelijk opzij zetten. Vooraf werd er bij OZ&PC de nadruk gelegd op het feit dat BZ&PC dodelijk is uit de contra en dat OZ&PC daarom weinig risico moest nemen in de aanval om zo onnodig balverlies te voorkomen.

Echter bij de eerste 2 aanvallen van OZ&PC werd er snel balverlies geleden en wisten de bezoekers precies dat te doen waarvoor van te voren was gewaarschuwd, scoren uit een counter. Toen niet lang na deze twee doelpunten BZ&PC ook de 0-3 wist te maken met een kanonskogel uit de 2e lijn leek het er even op dat het net zo’n wedstijd zou worden als in Bodegraven. Vooral omdat OZ&PC zelf in de afronding niet erg scherp was. Het enige doelpunt wat de Oldenzaalse dames wisten te maken deze periode was een benutte strafworp. Aan het eind van de 1e periode keek OZ&PC tegen een 1-6 achterstand aan.

In de 2e periode werd er door OZ&PC meer volgens de van te voren gemaakte afspraken gespeeld. Zo werden de contra aanvallen van BZ&PC voor een groter deel onschadelijk gemaakt waardoor een grote angel uit het spel van BZ&PC werd gehaald. In aanvallend opzicht was OZ&PC deze periode echter maar sporadisch gevaarlijk en  net als in de 1e periode was de afronding niet erg nauwkeurig. Dit had als resultaat dat OZ&PC deze periode niet wist te scoren waar BZ&PC dit wel 4x wist te doen. Ondanks dat OZ&PC dus beduidend beter speelde dan in de 1e periode kon er toch niet worden voorkomen dat BZ&PC uitliepen naar een ruime 1-10 voorsprong.

Tussen de 2e en 3e periode werd er bij OZ&PC afgesproken om aanvallend iets meer lef te tonen om zelf wat vaker tot scoren te komen, dan maar iets meer risico nemen op een tegendoelpunt. Dit pakte de Oldenzaalse dames goed op aangezien deze periode bijna elke aanval een kans op leverde en er in totaal 3x werd gescoord. Mede doordat OZ&PC zelf scoorde was het daarna ook makkelijker om de verdediging goed te organiseren waardoor ook BZ&PC deze periode ook niet verder kwam dan 3 doelpunten.  In het laatste part was het spelbeeld grotendeels hetzelfde als in de periode ervoor. Ook deze periode wist OZ&PC 3x te scoren en waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd al wist BZ&PC net 1 doelpunt meer te maken om zo de 7-18 eindstand te bereiken.

Doelpunten: Chantal Brouwer 3x, Aniek Giesselink 2x, Sanne Nordkamp en Jessie Heerink beide 1x.

Foto: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer