Dames SGHA te sterk voor OZ&PC

Met nog drie speelronden te gaan hadden de dames van OZ&PC een reisje naar Heerenveen tegen SGHA op het programma staan. De eerdere confrontatie tussen deze 2 teams eindigde in een gelijk spel dus wist OZ&PC dat er deze wedstrijd een goed resultaat mogelijk was maar dat dit zeker niet vanzelf zou komen. Helaas was OZ&PC in de afronding niet nauwkeurig genoeg waardoor de Oldenzalers genoegen moesten nemen met een 8-5 nederlaag.

Zoals verwacht waren beide ploegen aan het begin van de wedstrijd goed aan elkaar gewaagd. OZ&PC wist de score te openen maar niet veel later wist SGHA de stand gelijk te trekken door een manmeer situatie goed uit te spelen. Verder werd de 1e periode vooral gekenmerkt door aftasten en het op de proef stellen van het aluminium van beide doelen. Hierdoor bleef het deze periode bij 2 doelpunten en een 1-1 stand.

De 2e periode week nogal af van de rest van de wedstrijd. In deze periode werd bijna 60% van alle doelpunten gemaakt. Niet dat er heel anders werd gespeeld maar vooral de afronding was in deze periode een stuk nauwkeuriger van beide kanten dan in de 1e periode en naar later zou blijken ook de 3 en 4 periode. Het 3e part waren beide ploegen nog steeds aan elkaar gewaagd al was de thuisploeg iets gelukkiger met de afronding en wist zo een voorsprong van 2 doelpunten te pakken waarmee het laatste part werd begonnen.

In dit laatste part kreeg OZ&PC voldoende kansen om weer de aansluiting te vinden maar zoals al de hele wedstrijd had OZ&PC het vizier niet op scherp staan. Hierdoor bleef score van de Oldenzalers uit en zoals wel vaker gebeurd in dit soort situaties was het SGHA dat uiteindelijk wist te scoren om zo een 8-5 eindstand te bepalen. Periodestanden: 1-1, 4-3, 2-1 en 1-0. Doelpunten: Sanne Nordkamp 2x, Anna Gesheva 2x en Chantal Brouwer 1x.

Foto: Herman Zandhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer