Dames VKC’03 maken het zichzelf onnodig lastig

Zaterdag avond kwamen de dames van de Houtrib uit Lelystad in de Vlaskoel op bezoek bij VKC’03. Deze dames staan op de laatste plaatst met 0 punten. In de eerste periode werd ook direct duidelijk waarom. Het waren de dames van de Houtrib die het initiatief en de voorsprong namen. Als snel keek VKC tegen een 0-2 achterstand aan. Het was Sophie Derkman die de stand gelijk wist te trekken en met een 2-2 stand moest er duidelijk wat veranderen. Ook in de tweede periode bleef het een gelijk opgaande wedstrijd. VKC wist geen afstand te nemen van de hekkensluiter en liep eigenlijk achter de feiten aan 4-4.

In de derde periode waren er vele spel situaties waarin de dames uit Tubbergen afstand hadden kunnen nemen. Maar zoals wel vaker dit seizoen was de afronding niet zuiver en gingen vele ballen over en naast de goal. Wel werd de voorsprong over genomen en met een voorsprong van 6-5 moesten de laatste 6 min de doorslag geven. VKC zette een tandje bij, verhoogde het tempo en wist aanvallen beter op te zetten en uit te spelen. Doelpunten werden deze periode wel verzilverd en de voorsprong werd uitgebreid. Met een stand van 11-8 bleven de punten in Tubbergen.

Marly Stopel 5x, Sophie Derkman 4x en Annemiek Bekkedam en Judith Krabbé elk 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer