Dames VKC’03 spelen zich veilig

Zaterdagavond kwamen de Dames van De Spreng uit Brummen op bezoek bij VKC in Tubbergen. Deze dames bezetten de 10e plaats en de Tubbergse dames de 8ste. De vorige wedstrijd eindigde in het voordeel van de Spreng en met  enkele punten verschil moest er dus gewonnen worden om definitieve handhaving veilig te stellen. De wedstrijd begon voorzichtig, het spel oogde wat sloom en met enkele aanvallen over en weer bleven grote kansen uit. Enkele uitsluitingen en een strafworp aan de kant van de Spreng werden door VKC niet verzilverd waardoor er nog geen afstand werd genomen in de wedstrijd. De eerste periode stond een 1-1 stand op het scorebord.
In de tweede periode gaf VKC een tandje bij in de wedstrijd, overtal situaties werden beter en zorgvuldiger uitgespeeld waardoor de voorsprong op de klok kwam te staan 3-1. In de tweede helft van de wedstrijd wist VKC aan het begin de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er kwam meer rust in het spel en situaties werden beter bekeken. De stand werd deze periode verdubbeld 6-2.
In de laatste 6 minuten was het de kunst om de rust te bewaren en het spel te behouden. De Spreng begon meer een fysiek spel te spelen deze periode, het waren de Tubbergse die zochten naar een manier hier mee om te gaan. Beide team wisten een aantal keren tot scoren te komen en met een 9-5 stand, blijven de punten in Tubbergen. Doelpuntenmaaksters: Sophie Derkman 4x, Marly Stopel 3x en Laurissa Krom en Annemiek Bekkedam elk 1x .
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer