De Tukkers winnaar zestiende editie Gemeentelijke Voetbalquiz

De zestiende editie van de Gemeentelijke Voetbalquiz is vrijdagavond 22 maart gewonnen door De Tukkers. De zwartwitten wisten in de finale af te rekenen met SV Vasse en Stevo. In een bomvolle Sportkantine ‘De Voltreffer’ in Harbrinkhoek zag het vele publiek hoe de quiz tot het laatste moment spannend bleef.

Tijdens de zestiende editie waren alle negen verenigingen uit de gemeente Tubbergen wederom vertegenwoordigd. De organisatie was net als de vijftien voorgaande jaren in handen van MVV’29. Traditiegetrouw werd de avond gestart met een voorzittersronde, waarin de kennis van de (plaatsvervangende) voorzitters werd getest. Deze ronde werd gevolgd door vier themaronden. De thema’s bestonden uit ‘Nederlandse teams in Europa’, ‘Spelerspaspoorten’, ‘Legendarische teams’ en ‘Culthelden en/of vergeten voetballers’. Na deze ronden zat het toernooi erop voor VV Langeveen, titelverdediger MVV’29 en VV Reutum. De drie clubs vergaarden de minste punten.

Na de tussenronde (ronde vijf t/m acht) werd er opnieuw een schifting gemaakt en die wisten VV Manderveen, VC Fleringen en TVC’28 niet te overleven. TVC’28 stond na deze ronden in punten gelijk met Stevo. Om een beslissing te brengen, werden extra vragen gesteld. Stevo bleek daarin de sterkste en stootte door naar de finale. De Tukkers bleek in de finale sterker dan runner-up SV Vasse en nummer drie Stevo. Wethouder Roy de Witte reikte de beker uit aan de Albergenaren.

Net als voorgaande jaren, was er ook dit jaar weer een rol weg gelegd voor het publiek. In de ‘Skier Wöske publieksronde Viltje omhoog, Viltje omlaag’ werd de kennis van het publiek getest, daarnaast mochten ook de deelnemers van de quiz meedoen aan deze ronde. Uiteindelijk bleek Martin Hemmer, tevens deelnemer aan de quiz namens SV Vasse, de sterkste. Hij wist onder andere wie vorig jaar topscorer van de Belgische Pro League werd (Hamdi Harbaoui) en wie de huidige trainer van Celtic is (Neil Lennon). Daarom ging hij terecht met een prachtig Skier Wöske-pakket naar huis.

Net als vorig jaar werd de hulp ingeschakeld van (oud-)profvoetballers. Dit jaar waren rollen weggelegd voor Heracles Almelo-spelers Tim Breukers en Niels Leemhuis en FC Twente-clubiconen Kick van der Vall en Eddy Achterberg. Op video’s die tijdens de quiz werden getoond, hadden de heren vragen en antwoorden ingesproken.

De organisatie, bestaande uit Rob Reinerink, Björn Weiss en Jari Wesselink, is zeer tevreden over het verloop van de avond: “Vorig jaar werd de quiz beslist op de allerlaatste vraag en we wilden de spanning er ook dit jaar zo lang mogelijk in houden. Dat proberen we door het niveau van de vragen gedurende de quiz te verhogen, themaronden toe te passen en telkens te wisselen van deelnemer per team. Dat het ook dit jaar tot het laatste moment spannend was, is natuurlijk top. Bovendien zijn de reacties van de deelnemers erg positief, dat stemt ons tevreden.”

Foto’s: Ben Haarhuis/Op en rond de Essen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer