De Tukkers wint derby van Reutum: 3-1

Zondag speelde De Tukkers de thuiswedstrijd tegen Reutum. Na een vroege voorsprong maakte Reutum halverwege de eerste helft gelijk. In het tweede bedrijf waren de Albergenaren veruit de bovenliggende partij wisten nog twee keer te scoren: 3-1. Er stond een stevige wind, waardoor het op het veld vrij rommelig was. In de 9e minuut profiteerde De Tukkers optimaal van een fout in de defensie van de gasten. Tymo Schär onderschepte een te korte terugspeelbal en vond de meegelopen Sjoerd Visschedijk. Hij kon de bal eenvoudig voor een leeg doel binnenschuiven: 1-0.

Het eerste gevaar van Reutum kwam na ongeveer 18 minuten spelen. De Tukkers gaf onnodig een vrije trap weg en dat leverde bijna de gelijkmaker op. Rens Davina redde op goede wijze en voorkwam zo een doelpunt. De tegentreffer kwam er vijf minuten later alsnog. Sjoerd Visschedijk raakte uit een vrije trap de lat en in de tegenaanval lag de bal er aan de andere kant in. De verdediger van De Tukkers schoot tegen Stijn Slaghekke aan, waardoor de aanvaller van Reutum alleen op doel af kon. Hij schoot de bal laag langs de doelman van De Tukkers in het net: 1-1. Het duel ging tot aan de rust gelijk op zonder dat er grote kansen te noteren vielen.
Na de thee was de thuisploeg de betere en kreeg ook mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Joep Egberink legde de bal goed breed op Tijn Kok. Zijn schot ging maar rakelings naast. In de 53e minuut bracht Kjell Huisman de zwart-witten weer op voorsprong. Een goede aanval ging er aan vooraf voordat Huisman de bal aan de rechterkant kreeg van Tymo Schär. Zijn schot ging snoeihard via de binnenkant van de paal in het doel: 2-1.

Via een corner was het een paar minuten later bijna 3-1. Het schot van Sjoerd Visschedijk werd gered door de doelman en de rebound van Mart Oude Nijeweeme werd geblokt. De thuisploeg bleef de betere en in de 61e minuut tekende Sjoerd Visschedijk aan voor de derde treffer. De Tukkers wisselde goed van kant, waardoor Visschedijk werd vrijgespeeld. Hij kapte goed naar binnen en schoot vervolgens de bal laag binnen: 3-1. In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel bijzonders. De Tukkers gaf helemaal niks meer weg en de zege kwam geen moment in gevaar. Dit betekende dat de Albergenaren voor de vierde keer op rij een driepunter kon bijschrijven. Komende zondag gaat De Tukkers op bezoek bij Sportlust Glanerbrug. De aanvang is om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer