De Tukkers wint van koploper en pakt de tweede periodetitel

De Tukkers speelde zondag het inhaalduel tegen Eilermark. Er stond veel op het spel, want De Tukkers kon bij winst de periode veilig stellen. Ook Eilermark was nog in de race voor de tweede periode en verdedigde natuurlijk de koppositie. De Albergenaren kwamen na een kwartier spelen met 0-1 voor, waarna Eilermark halverwege de eerste helft gelijk maakte. In de tweede helft scoorde De Tukkers na een uur spelen de 1-2. Tien minuten voor het einde stelden de zwart-witten de zege definitief veilig door de 1-3 te maken.

Eilermark begon sterk aan de wedstrijd en had de eerste mogelijkheid. In de 4e minuut ging een kopbal rakelings langs het doel van Rens Davina. Nog geen vijf minuten later kreeg de thuisploeg wederom een grote kans om op voorsprong te komen. Een geweldig schot spatte uiteen op de paal. Daarna kwam De Tukkers beter in de wedstrijd en scoorde na een kwartier spelen de openingstreffer. Kjell Huisman kreeg de bal voor de voeten en stuurde Jelle Hulskotte de diepte in. Hulskotte krulde de bal in de korte hoek prachtig langs de doelman van de thuisploeg: 0-1.

Tien minuten later had Tymo Schär namens De Tukkers nog een goede kans. Hij zag zijn schot gekeerd worden door de doelman. Eilermark liet ook weer van zich horen, want de ploeg raakte na een half uur spelen het houtwerk. Een voorzet viel zomaar op de bovenkant van de lat. Na 35 minuten spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Spits Farough Saadi werd ingespeeld en draaide zich knap vrij. Hij schoot vervolgens op mooie wijze het leer in de hoek: 1-1. Dit was ook tevens de ruststand.

Net als in de eerste helft had Eilermark in de beginfase een licht overwicht. Het duel was nog maar net weer hervat toen de ploeg uit Glanerbrug voor de tweede keer deze wedstrijd de lat raakte. Een vrije trap vanaf de rechterkant waaide bijna in het doel. De wedstrijd kwam daarna meer in evenwicht met mogelijkheden voor beide doelen. De voorzet van Sjoerd Visschedijk kon door niemand worden binnengelopen en aan de andere kant kon ook een speler van Eilermark de bal net niet binnenglijden. De wedstrijd was een uur onderweg toen Kjell Huisman De Tukkers weer op voorsprong schoot. Hij kreeg de bal teruggelegd van Jelle Hulskotte en zijn lage schot ging via de doelman in het doel: 1-2.

Na het doelpunt controleerde De Tukkers het duel en gaf achterin bijna niks meer weg. Jelle Hulskotte besliste tien minuten voor het einde de wedstrijd. Hij schoot uit de corner van Sjoerd Visschedijk de bal keihard met zijn linker in het dak van het doel: 1-3. In de slotfase moest de koploper van de 3e klasse A ook nog verder met een man minder. Een harde overtreding betekende een tweede gele kaart en dus rood. Door de 1-3 zege legt De Tukkers beslag op de tweede periode en is de ploeg van trainer/coach Joost du Gardijn zeker van de nacompetitie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer