De Tukkers wint vrij eenvoudig bij DSVD met 2-4

De Tukkers speelde zondag weer voor de competitie. Ondanks de weersomstandigheden vond de uitwedstrijd tegen DSVD doorgang. De Tukkers was op het natuurgras de betere en won verdiend met 2-4. De zwart-witten begonnen slap aan het duel, maar kwamen na een kwartier spelen beter in de wedstrijd. Dit resulteerde ook in het eerste wapenfeit van de gasten. Een afvallende bal op rand strafschopgebied kwam voor de voeten van Tymo Schar, maar zijn schot miste kracht. De volgende kans voor De Tukkers was wel raak. Na een fout in de verdediging van DSVD kon Sjoerd Visschedijk de bal meenemen. Zijn voorzet werd eenvoudig door Kjell Huisman bij de tweede paal binnengelopen: 0-1. De Albergenaren namen het heft in handen en niet veel later werd de score verdubbeld. Sjoerd Visschedijk stuurde Jelle Hulskotte het zestienmetergebied in. Hulskotte wist de bal middels een sliding via de binnenkant van de paal binnen te werken: 0-2.

Het veld werd, mede door het weer, slechter en dit resulteerde in een 100% kans voor de thuisploeg. Een verdediger van De Tukkers gleed uit toen hij de bal wou verwerken, waardoor de spits van DSVD alleen op doelman Rens Davina af ging. Hij zag zijn inzet rakelings naast het doel gaan. Grote mogelijkheden bleven uit in het eerste bedrijf, dus zochten de spelers met een 0-2 ruststand de warme en droge kleedkamer op.

Nog geen vijf minuten na de rust vergrootte de ploeg uit Albergen de voorsprong. Vanuit de vrije trap van Joep Egberink wist Jelle Hulskotte de bal achter de keeper te koppen: 0-3. De Tukkers drukte door en dat resulteerde bijna in nog een treffer. Na een geweldige aanval kreeg Jelle Hulskotte de kans om er 0-4 van te maken, echter zag hij zijn inzet gestopt worden door de keeper. Niet veel later kreeg Robin Eidhof een afgeslagen hoekschop voor zijn voeten en nam de bal geweldig op de slof. Waar velen dachten dat de bal in de bovenhoek zou vliegen, werd zijn inzet prachtig weggetikt door de doelman van de rood-witten. Even moment later viel de vierde treffer alsnog. Kjell Huisman vond Tymo Schar in het strafschopgebied. Laatstgenoemde nam de bal goed aan en plaatste de bal in de bovenhoek: 0-4.

De Tukkers nam daarna wat gas terug en dat leverde mogelijkheden op voor de thuisploeg. Namens DSVD was het Kas Rensen die de stand wat dragelijker maakte. Rensen snoepte de bal af van een Albergenaar en schoot vervolgens de bal kiezelhard in de bovenhoek: 4-1. De eindstand werd uiteindelijk nog 4-2. Een lage voorzet werd ongelukkig tot eigen doelpunt verwerkt door de doelman van De Tukkers. Komende zondag speelt De Tukkers de thuiswedstrijd tegen vv Reutum. De derby begint om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer