De waterpoloheren winnen van De Ham in Wormerveer

De waterpoloheren van Het Ravijn hebben zaterdagavond in Wormerveer drie belangrijke wedstrijdpunten weten te halen door ZV De Ham met maar liefst 17-13 te verslaan. De ploeg heeft daardoor plek 7 op de ranglijst voor zich op weten te eisen. Daarmee tankt de ploeg van trainer-coach Marc van Groen zeker vertrouwen voor de wedstrijd van aanstaand weekend tegen kampioenskandidaat UZSC thuis in Het Ravijn. De Nijverdallers leverden hiermee een goede teamprestatie.

De overwinning leek ook in Wormerveer aan hun neus voorbij te gaan, maar een goede afsluitende 4e periode zorgde ervoor dat de punten mee konden worden genomen naar Nijverdal. Aanvoerder Lars Gottemaker, zaterdagavond na zijn vingerblessure, ook weer in het water gedoken:”Als team hebben we erg sterk gespeeld. Ook nadat De Ham in de 4e periode gelijk maakte, toch weer door goed samenspel het verschil kunnen maken. Met Bas ter Brake en Laurens Jan Schothans als  absolute uitblinkers”. Ter Brake werd topscoorder met 6 doelpunten. Schothans liet het net 5 keer bollen.

Zaterdag 16 maart worden er weer thuiswedstrijden gespeeld in Het Ravijn. Zowel voor Heren 1 als Dames 1 is UZSC dan de gastploeg. Heren 1 trapt zaterdag om 16:30 uur (half 5!!!) af tegen UZSC.  Dames 1 sluit de Eredivisie waterpolo af om 18:05 uur tegen de vrouwen van UZSC. Een echt middag en avond topwaterpolo, aangevuld met opzwepende muziek, waar u van harte welkom bent om de teams aan te moedigen.

Periode standen: 2-3, 3-4, 3-6, 5-4. Doelpuntenmakers Het Ravijn: Bas ter Brake 6x (foto intro), Laurens Jan Schothans 5x (foto boven), Sander Veltkamp 3x, Merlijn Boom 2x, Emiel Wouters 1x.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer