Den Ham verliest thuis drie belangrijke punten aan FC Zutphen

Het is Den Ham niet gelukt om in de belangrijke wedstrijd tegen FC Zutphen een goed resultaat te behalen. In eigen huis gingen de Hammenaren in de slotfase zelfs met 1-3 onderuit. In een open wedstrijd was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een lange solo had Rane Kootstra helaas niet meer de kracht om een gericht schot te lossen. In de 15e minuut was Jeffrey Ekkel kansloos op een geplaatste lob, die echter op de lat uiteenspatte. Ondanks een reeks mindere wedstrijden had de Gelderse formatie het meeste balbezit, maar kon geen groot gevaar stichten. Rond de 40e minuut werd een harde tackle van Hammenaar Randall van Haarst bestraft met rood en dat gaf de gasten in het resterende deel de beste papieren.

Meteen na rust kreeg Den Ham echter een grote kans via Luuk Kuiper, hij kon de goalie niet passeren. Zutphen had vrij snel een antwoord klaar. Een kopbal werd door Ekkel onschadelijk gemaakt en de rebound werd naast geschoten. Net binnen het uur kon de Rohorst juichen. Kevin Ruiterkamp (foto) werd prima gelanceerd en hij rondde koelbloedig af. Even later was wederom Ruiterkamp gevaarlijk, maar zijn schot werd geblokt. Den Ham kon ruim een kwartier van de voorsprong genieten, maar moest uiteindelijk diep buigen voor Zutphen. In de 76e minuut werd de gelijkmaker gescoord en 180 seconden later stond het al 1-2. In de slotfase werd het zelfs nog 1-3 voor de gasten. Door deze nederlaag is de spanning onderin de tweede klasse enorm toegenomen.

Foto: Herman v.d. Schuur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer