DOS’37 bezorgt koploper Bennekom eerste nederlaag

DOS ’37 verraste koploper Bennekom. Het werd een enerverend duel tussen DOS ’37 en Bennekom, waarbij het publiek de grote winnaar was. De toeschouwers genoten van een goed en spannend duel met veel doelpunten. Zij zagen de thuisploeg winnen van de lijstaanvoerder in de eerste klasse D. Bennekom was technisch gezien de bovenliggende partij, maar de ploeg van trainer Kenan Durmuşoğlu compenseerde dat met werklust en een goede teaminstelling. De toon werd door de Vriezenveners in de zesde minuut gezet via Melvin Kemp, die zijn fantastische uithaal nog net gekeerd zag worden door doelman Christiaan de Haan. Het vormde de inleiding tot een doelpuntrijk gevecht.

In de 19e minuut schoot Stef van der Velden de thuisploeg op een voorsprong. Binnen een minuut zorgde Ismaël Antonia al voor de gelijkmaker. DOS ’37 kwam opnieuw aan de leiding door Douwe Koebrugge, nadat doelman De Haan van Bennekom een harde inzet van spits Van der Velden niet goed verwerkte. Nog geen drie minuten later zette Quincy Veenhof de gelijke stand weer op het scorebord.

Na iets meer dan een uur spelen tekende Douwe Koebrugge (foto) zijn tweede treffer aan, nadat hij een goede voorzet van Maarten Smit binnen schoot. Doelman Jordy Dijkhuis keerde in de 77e minuut een kopbal van dichtbij door Ismaël Antonio. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd. De thuisploeg nam iets meer initiatief en zag dat beloond worden door een grandioze treffer van Nick Wennink: 4-2. In blessuretijd bepaalde Mourad Marbouh na een foutieve terugspeelbal van Maarten Smit de eindstand.

Foto: Jeroen Tempert

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer