DOS’37 gelijkwaardig aan DTS Ede

Als de nummer drie in de eerste klasse D in Vriezenveen op bezoek komt en ook nog eens sinds drie november van het vorig jaar ongeslagen is, dan lijkt het op voorhand een moeilijke wedstrijd te gaan worden. Maar DOS’37 liet juist nu zien dat het strijdvaardiger was dan in het duel vorige week tegen KHC.Die strijdvaardigheid zorgde er voor dat de thuisploeg voetballend even sterk was als DTS. Het eerste gedeelte van de eerste helft was in het voordeel van de ploeg uit Ede.

Maar gevaarlijk werden zij pas in de 21e minuut toen Jurriën van der Horst verrassend uithaalde. Zijn inzet ging net naast. Daarna was het beurt aan DOS’37. Dat leidde bijna tot een treffer in de 31e minuut. Uit een hoekschop van Maarten Smit leek Maik Poelakker de bal binnen te koppen. Doelman Robin Franken wist met zijn vingertoppen zijn doel schoon te houden. Beide ploegen creëerden in deze eerste helft verder geen echte kansen meer.

In de tweede helft begon DTS iets sterker aan de strijd. Ook nu ontbrak het aan mogelijkheden om te scoren. Dat maakte de thuisploeg sterker. In de 72e minuut werd  Maarten Smit op rechts de diepte in gestuurd en kwam tot vlak voor het doel van de tegenstander. Hoewel er twee medespelers voor dat doel vrij stonden, ging hij voor eigen succes. Daarbij schoot hij de bal in het zijnet….!

Het bleef bij die ene mogelijkheid voor de Vriezenveners. DTS deed het niet veel beter. Pas in de 84e minuut kwam ook voor hen de eerste mogelijkheid via een doelpoging van Joël van Wijk. Hij zag zijn poging naast het doel verdwijnen. Het bleef gelijk door het gebrek aan doelrijpe kansen. En dat maakte de wedstrijd er niet leuker op, maar wel spannender. Want hier gold: wie scoorde, die won. Dat gebeurde dus niet.

Foto: Jeroen Tempert ©)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer