EHV heren na slechte eerste helft onderuit in Tiel

De hockeyheren van EHV hebben gisteren in de eerste klasse D de uitwedstrijd tegen De Kromhouters in Tiel met 5-3 verloren. Gezien de stand op de ranglijst, met vooraf een verschil van tien punten in het nadeel van de Enschedeërs, was deze uitslag geen schande, maar EHV maakte het de tegenstander in een ronduit slechte eerste helft wel heel erg gemakkelijk. Dat het bij rust slechts 3-1 stond, mocht dan ook een klein wondertje heten. In het tweede part namen de mannen van trainer-coach Ronald Brouwer revanche op zichzelf en kwamen ze sterk terug tot 3-3. De Kromhouters trokken uiteindelijk met 5-3 aan het langste eind, maar EHV nam een uitstekende herinnering aan de tweede 35 minuten mee terug naar Enschede.

Pim Bonder, Pim Statema (zijn eerste voor de hoofdmacht) en Stijn Adolfsen scoorden ieder één keer, Martijn Wendrich en Joris Emmen voldeden als geroutineerde invallers uit het tweede team ruimschoots aan de verwachtingen. Komende zondag kunnen de heren goede zaken doen met een positief resultaat bij het Nijmeegse QZ, dat evenwel geenszins onderschat mag worden gelet op de 2-5 overwinning bij runner up Houten. Daarna wacht op vrijdag 12 april een uitdagende missie met de uitwedstrijd bij Zwolle in de zesde ronde van de Silver Cup.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer