EHV heren verliezen thuis met 3-0 van koploper Zwolle

De hockeyheren van EHV hebben gisteren in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen koploper Zwolle met 3-0 verloren. Het was de eerste nederlaag van het kalenderjaar 2019, na een gelijkspel tegen Leusden en overwinningen op GHBS en Almelo (beker). De bal rolde nog geen minuut of hij lag al achter de keeper van EHV. Daarna kregen de Enschedeërs tal van kansen om de score gelijk te trekken, maar het was Zwolle dat op slag van rust de 0-2 aantekende.

De thuisploeg liet zich daardoor niet kennen en bleef in de tweede helft onverschrokken de aanval zoeken, zonder resultaat. Toen na een kwartier de 0-3 viel, uit een messcherpe counter, was de wedstrijd beslist en bleef EHV met lege handen achter. Trainer-coach Ronald Brouwers had na afloop gemengde gevoelens: ‘Over de kwaliteit van ons veldspel kan ik alleen maar dik tevreden zijn, we waren qua hockey op z’n minst gelijkwaardig aan de nummer een van de ranglijst. In de cirkel namen we de verkeerde beslissingen, bovendien deden we daar te lang over en dat is een combinatie waarmee je het niet gaat winnen. Wat vorige week bij GHBS wel lukte, vijf keer scoren en jezelf belonen met een overwinning, zat er vandaag helaas niet in. Verliezen van de koploper is op zich geen schande, maar het had beslist niet gehoeven.’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer