FC Twente morst punten in Kerkrade

Na tien wedstrijden op rij te hebben gewonnen, kwam FC Twente vrijdagavond in Kerkrade niet langs Roda JC. In een van beide kanten matig gespeelde wedstrijd werd het na 1-0 stand bij rust 1-1. FC Twente begon zwak aan de wedstrijd, tempo was veel te laag en de ploeg leed veel bal verlies. Roda JC bleef rustig afwachten en uit één van de schaarse aanvallen scoorde Mario Engels de 1-0.

Na rust kwam FC Twente wel beter uit de kleedkamers, drong meer aan en de aanvallen gingen ook beter lopen. Na 66  minuten kwamen de Tukkers verdiend op 1-1 toen de tot dan onzichtbare Aitor een pass van invaller Mohammed Hamdaoui doeltreffend afrondde. Toch leek het nog mis te gaan toen scheidsrechter Manschot als enige een overtreding had geconstateerd van Joëll Drommel. Engels ging achter de bal staan maar Drommel redde op een prima manier. FC Twente moest de laatste minuten met tien man verder toen Manschot Jelle van der Heijden zijn tweede gele kaart gaf.

De schade van dit punten verlies bleef enigszins beperkt. Van de directe achtervolgers wist alleen Sparta te winnen, 2-1 tegen RKC Waalwijk en FC De Bosch speelde met 2-2 gelijk bij Jong Ajax. In de strijd om de derde periodetitel liep FC Twente zelfs een punt uit, aangezien MVV met 2-0 in Deventer van GA Eagles verloor.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer