FC Twente vrij eenvoudig langs FC Volendam

Op weg naar de titel in de eerste divisie heeft FC Twente vrijdagavond een ruime en eenvoudige overwinning geboekt op FC Volendam. Na een 4-0 stand bij rust werd het uiteindelijk in de goed gevulde Grolsch Veste 5-0 voor de ploeg van Marino Pusic. Binnen het kwartier stond de thuisclub al op een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Espinosa (foto) en Ricardinho (foto onder).

Kort na de 2-0 werd Tom Boere vervangen door Fred Friday. Boere raakte aan zijn kaak geblesseerd en werd uit voorzorg gewisseld. Nog voor rust bepaalden Bijen en Aitor (foto) de ruststand op 4-0. De tweede helft leverde uitsluitend bal bezit op voor FC Twente maar het duurde tot een kwartier voor tijd alvorens Oosterwijk de eindstand bepaalde op 5-0.

Door deze overwinning en het gelijke spel van GA Eagles tegen Helmond Sport hebben de Tukkers nu twaalf punten voorsprong op de tegenstander van volgende week in Deventer. Sparta profiteerde van het puntverlies van de Deventenaren en staan nu tweede op elf punten van de koploper. FC Den Bosch staat door het 5-0 verlies bij NEC op de vierde plaats met veertien punten achterstand.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer