Gehandicapt Mariënberg verliest opnieuw van ASV’57

Het is de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog wederom niet gelukt om te winnen van ASV’57. In Aadorp, op sportpark ’t Heuveltje, kwam het twee keer terug van een achterstand. Maar in de slotfase liep de thuisploeg alsnog uit naar een uiteindelijke 4-2 zege. Zo blijft het billenknijpen voor de roodzwarten. Mariënberg staat voorlopig wel op een veilige tiende stek maar is vier punten verwijderd van de promotie/degradatie plek, nummer twaalf. Komende de zaterdag wacht thuis dan ook nog eens de onvervalste kanaalderby tegen Bergentheim.

Niels van ’t Hoog mocht puzzelen met zijn opstelling. Speelde Eric Huibers in de vorige ontmoeting tegen ASV’57 nog als ouderwetse voorstopper gezien de vele mutaties destijds in het team. Nu stond de routinier afgelopen zaterdag gewoon onder de lat vanwege de schorsing van Thijs Altena. De inwoner van Mariënberg liet zien het keepen nog niet verleerd te zijn.

Van ’t Hoog miste meer spelbepalende spelers. In de warming-up haakte Erjan Lamberink ook nog eens af. Bovendien kon na amper twintig minuten voetballen Roy Doek tevens geblesseerd de kleedkamer opzoeken. Het zat weer eens allemaal niet mee. Tot overmaat van ramp, amper twee minuten gespeeld, lag de eerste bal al achter Huibers in het net. De verdediging van Mariënberg werd er compleet uitgelopen en ASV’57 scoorde beheerst de 1-0.

Hierna had ASV’57 kans op uitbreiding van de score. Zo haalde Dennis van der Veen een bal van de lijn en maakte Eric Huibers met enkele puike reddingen verdere doelpogingen van de thuisploeg onschadelijk. In deze fase had het zomaar 4-0 voor de zwartwitten kunnen en misschien wel moeten staan. Mariënberg speelde stroperig en kwam niet in haar favoriete spel.

Toch wist Mariënberg de gelijkmaker binnen te schieten. Kevin Bolks ontsnapte aan buitenspel en ging goed door in de zestien toen hem eigenlijk een halt werd toegeroepen. Maar voordeel stelde Bolks in staat om André Plaggenmars in stelling te brengen die vervolgens snoeihard de 1-1 tegen de touwen schoot.

In de rust waren vriend en vijand het eens. Het kon nog alle kanten op. Echter na tien minuten rondde ASV’57 een fraaie aanval doeltreffend af. De bonkige maar oh zo lepe spits maakte in de 55e de 2-1. Hij lepelde het leder net over de uitgekomen Huibers. Lepelen was het niet maar schuiven deed Wesley Willems wel in de 64e minuut. Hij schoof de 2-2 onder de uitlopende keeper door.

Slecht wegwerken in de achterhoede van Mariënberg stelde ASV’57 in staat om voor de derde keer deze middag op voorsprong te komen. De Westerparkbewoners gingen meteen alles of niets spelen. Het werd helaas het laatste want in de slotfase gooide ASV’57 het duel definitief in het slot met de 4-2 eindstand.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer