Goed weekend voor Dames Losser

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen weekend met 2 overwinningen prima zaken gedaan in de strijd om de 4e plaats. Op vrijdagavond werd De Walvisch verslagen en zaterdag werd een een goed vervolg gebracht door Het Ravijn 3 te verslaan. Door deze overwinningen doet Losser weer mee in de strijd om plaats 4.

In de inhaalwedstrijd op vrijdagavond tegen De Walvisch (foto onder) kwam Losser middels een benutte overtalsituatie snel op voorsprong. Losser bleef de betere ploeg, had het verdedigend goed voor elkaar, maar kon pas aan het einde van de eerste periode de marge op 2 brengen. Het was Jetske Gielian die met een goede actie de 2-0 op het scorebord bracht.
Hiermee was het echte verzet van de Groningse studenten gebroken. In de 2e periode speelde Losser vooral in de aanval scherper. Loreen Oddo kon middels 2 goede doelpunten de score op 4-0 brengen. Manon Korfage en wederom Jetske Gielians scoorden deze periode uit overtalsituaties nog de 5-0 en 6-0.

In de derde periode zette het spelbeeld zich door en scoorden Monique Velthuis uit een strafworp en kon Jetske Gielians wederom uit een overtal de score op 8-0 brengen. Deed De Walvisch dan helemaal niet mee? Ja, toch wel. Na een misverstand in de Losserse verdediging profiteerde oud Losser speelster Anneloes Struik door de 8-1 te scoren. Het bracht Losser niet van de wijs, en bleef geconcentreerd spelen. Uit een goed uitgevoerde contra-aanval scoorde Cindy Marsman met een fraaie boogbal de 9-1, terwijl even daarna Manon Korfage en Loreen Oddo beiden vanaf de midvoorpositie in de derde periode de stand nog op 11-1 brachten.
In de laatste periode kon De Walvisch nog één keer scoren, maar uit 2 overtalsituaties konden de uitblinkers van deze wedstrijd, Loreen Oddo en Manon Korfage, beiden hun 4e doelpunt scoren.

Periodestanden: 2-0, 4-0, 5-1 en 2-1. Doelpunten Losser: Loreen Oddo 4, Manon Korfage 4, Jetske Gielians 3, Cindy Voortman en Monique Velthuis.

Zaterdagavond was het derde team van Het Ravijn (foto intro) uit Nijverdal de tegenstander. Losser begon niet goed aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Het duurde vrij lang voordat Losser deze achterstand weg kon werken. Loreen Oddo zette kon middels haar handelsmerk, de actie op de midvoorpositie, de stand gelijk trekken. Daarna ging et snel. Binnen een minuut konden Losser een goede voorsprong nemen. Manon Korfage verzilverde een strafworp en Susan Nijhuis scoorde met een geweldige boogbal vanaf een meter of 10 de 3-1. In de 2e periode had Losser de verdediging onder leiding van een voortreffelijk keepende Claudia Nijhuis volledig onder controle., maar was het aanvallend erg slordig. Veelal werd balverlies geleden door onzorgvuldige passing. Wel kon er door Losser deze periode één keer gescoord worden. Theresia Korfage schoot een strafworp binnen en door een snel uitgevoerde counter kon Het Ravijn halverwege de wedstrijd de stand op 4-2 brengen.

In de derde periode werd er mee gescoord. Het was de periode van Theresia Korfage. Uit een overtal scoorde zij vanaf haar favoriete stek de 5-2, maar schoot even later vanaf 5 meter een strafworp op de paal. Eén aanval later revancheerde zij zich. Vanaf een meter of 8 schoot ze de bal loepzuiver in de linkerbovenhoek, kansloos voor de Nijverdalse doelvrouwe. Nadat Het Ravijn de 6-3 had gescoord kn Susan Nijhuis uit een scrimmage bij een overtalsituatie de 7-3 scoren. In de laatste periode was het Manon Korfage die al snel de 8-6 scoorde. Claudia Nijhuis liet nogmaals haar kwaliteiten zien, en ranselde een strafworp uit het doel. Toch waren het de Nijverdalsen die het laatste wapenfeit van deze wedstrijd aantekenden. Een contra-aanval van Het Ravijn bepaalde de eindstand op 8-4.

Periodestanden: 3-1, 1-1, 3-1 en 1-1. Doelpunten Losser: Theresia Korfage 3, Susan Nijhuis 2, Manon Korfage 2 en Loreen Oddo.

Volgende week moet Losser in Hengelo aantreden tegen WS Twente. Traditioneel gezien heeft Losser het daar altijd moeilijk. Om in de strijd om de vierde plaats te blijven is wel een overwinning nodig!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer