Heracles Almelo thuis met 1-5 onderuit tegen FC Utrecht

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een ruime nederlaag geleden. Na drie overwinningen op rij en zonder tegen doelpunt, verloor de Almelose formatie van Frank Wormuth met 1-5 van het bezoekende FC Utrecht. Van grote invloed was deze avond de VAR. Kort voor rust greep de VAR in en kon Jesper Drost met rood vertrekken, gestrekt been, en in de tweede helft besliste de man in Zeist tot tweemaal in het nadeel van de thuisclub en moest de bal op stip.

In de eerste helft kwamen de gasten door een frommel goal van Van den Streek na tien minuten op 0-1 en kort na rust kopte Jansen de 0-2 binnen. Dalmau (foto intro) bracht heel even de spanning terug met een mooie kopbal. Als er nog hoop was voor een beter resultaat voor de thuisclub werd deze na enkele minuten de grond ingeboord door Kerk. Gustsfson en Bazoer bepaalden vanaf de elfmeter de eindstand op 1-5.

Kristoffer Peterson liep in deze wedstrijd een gebroken neus op. Hij kwam kort voor rust in botsing met Willem Jansen en moest vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Ook heeft hij een grote glip aan de bovenkant van zijn neus en klaagde na afloop over hoofdpijn. Het is nog onzeker of hij tegen FC Emmen weer fit en inzetbaar is.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer