Heren Het Ravijn houden UZSC twee periodes bij; dames winnen overtuigend

De waterpoloheren van Het Ravijn wisten zaterdagmiddag twee perioden lang in het spoor van UZSC te blijven. De Nijverdalse heren verloren uiteindelijk met 9-5 van de Utrechters. De waterpolodames wonnen met 9-6 van de Utrechters. De waterpoloheren moesten uiteindelijk de meerdere erkennen in de gastploeg.

De aanvoerder van Het Ravijn, de van een peesblessure herstellende Lars Gottemaker: “De eerste twee periodes speelden we goed. In de eerste vier minuten van de derde periode laten we de gemaakte teamafspraken los en kregen daardoor te gemakkelijk goals tegen. Daarna pakken we het weer goed op, maar de nummer 1 in de competitie, was verdedigend te goed”. De Nijverdallers hadden zaterdag een oude bekende aan het team toegevoegd: Jeroen Pastink is aan het begin van dit seizoen ingeschreven bij de KNZB bij de eerste negen spelers van de hoofdmacht, en speelde zaterdagavond mee om wedstrijd gerechtigd te blijven.

De waterpolodames speelden een overtuigende wedstrijd tegen het UZSC van Gerrit Jan Schothans. Woordvoerster Laura Boerdam: “We hebben de hele wedstrijd gevochten voor de punten en daardoor beloonden we onszelf met die doelpunten. Ook verdedigend speelden we goed en daarmee moeten we goed doorwerken naar de play-offs”.De ploeg speelde ook zaterdagavond nog zonder Lieke Klaassen , herstellende van breuk van een middenhandsbeentje en Lot Stertefeld, die nog herstellende is van een operatie aan haar duim.

Zowel heren als dames spelen zaterdagavond in Gouda een uitwedstrijd tegen Widex/GZC-Donk. Dames 1 starten zaterdag 23 maart om 18:00 uur in het Groenhovenbad met hun wedstrijd. Heren 1 volgt om 19:15 uur.

Statistieken:

Dames:
Het Ravijn-UZSC: 9-6
Periodestanden: 2-2, 2-0, 4-3 en 1-1.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Yasemine Smit 3x (foto), Lotte Beunk 2x, Noa de Vries 2x, Laura Boerdam 1x, Charlotte Mensink 1x.
Doelpuntenmakers UZSC: Sam Jutte 2x, Jasmin Entazar 1x, Nerida Drewes 1x,  Selloea Maafi 1x, Esther Scheij 1x.

Heren: Het Ravijn-UZSC :5-9
Periodestanden: 2-1, 1-2, 1-4 en 1-2.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Emiel Wouters 3x, Sander Veltkamp 1x, Bas ter Brake 1x.
Doelpuntenmakers UZSC: Casper Landeweerd 3x, Bram van der Bersselaar 1x, Benjamin Hessels 1x, Tycho Huysen 1x, Sebastian Hessels 1x, Joost van der Burg 1x, Arjan de Haas 1x.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer