Jumping Twente: Zelfde naam, nieuwe opzet

Een aantal jaren geleden was Jumping Twente een begrip. Een meerdaags concours georganiseerd door een aantal Twentse ondernemers met hart voor de paardensport, een hele mooie prijzenpot en internationale allure. Helaas komt dit prachtige initiatief door allerlei oorzaken niet meer op de concoursagenda voor. Terrein eigenaren Gerard Haarhuis en Ewald Huzink waren het roerend met de familie Haverkate eens dat het doodzonde is om één van de mooiste concoursterreinen uit de regio maar een aantal weken per jaar te gebruikt wordt.
Jumping Twente besloot de organisatie op zich te nemen, hetzij in een iets andere opzet. De planning is voor 2020 een maandelijks terugkerend, doordeweeks concours, zowel voor spring-, als dressuurruiters te organiseren. Voor 2019 was dit helaas niet meer te realiseren in de volle concours agenda. Er zijn voor dit jaar plekken gevonden voor 2 dressuur-, en 4 springconcoursen. Komende week, donderdag 28 maart gaan ze van start met een oefenparcours als voorbereiding op het outdoor seizoen, hiervoor zijn nog enkele startplekken beschikbaar.
Donderdag 18 April is de eerste editie dressuur. Deze werd met zoveel enthousiasme ontvangen, dat de organisatie de inschrijving heeft moeten sluiten, de rubrieken zitten vol. De volgende dressuur staat gepland voor 22 augustus. De edities springen zijn 9 en 16 mei, 11 juli en 19 september. Inschrijven kan via: www.mijnknhs.nl  www.startlijsten.nl  jumpingtwente2019@gmail.com.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer