Kampioen NKC’51 veel te sterk voor Rigtersbleek: 21-41

Na het behaalde kampioenschap vorige week, speelde NKC’51 dit weekend weer eens een derby. In Enschede moest er gespeeld worden tegen Rigtersbleek, dat de derde plek in de competitie bezet. De thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek werd gewonnen door NKC’51, in een niet al te doelpuntrijk duel. Daar werd de wedstrijd vooral verdedigend gewonnen. Beide teams spelen in de zaalcompetitie nergens meer voor, al wil NKC’51 het seizoen afsluiten als de ongeslagen kampioen. Ook ditmaal waren er weer veel Nijverdallers op uit getrokken om de spelers van NKC’51 te steunen.

Het begin van de wedstrijd was aftasten voor beide ploegen, waarin er om en om gescoord werd tot 2-3. Vanaf dit moment schroefde NKC’51 het tempo omhoog en behaalde een hoog schotpercentage waar Rigtersbleek weinig tegenover kon zetten. In een kleine tijd liep NKC’51 uit naar een grote voorsprong. Via 2-8 en 4-10, stond het halverwege de eerste helft al 8-14. Voor NKC’51 was het lastig om het goede niveau vast te houden, maar tot aan de rust slaagde de ploeg van Gert Schorn daar aardig goed in. NKC’51 bleef de korf makkelijk vinden en door kleine verdedigende fouten scoorde Rigtersbleek af en toe ook. Uiteindelijk werd er gerust met een 10-23 tussenstand.

De wedstrijd was al gespeeld, maar NKC’51 wilde het meegereisde publiek nog een mooie tweede helft voorschotelen. Als het zo speelde als in de eerste helft, kon wel eens voor het eerst dit seizoen de 40 doelpunten worden bereikt. Het spelbeeld was in de tweede helft hetzelfde, Rigtersbleek leek zich geen raad te weten om nog enigszins terug te komen in de wedstrijd en NKC’51 denderde door met scoren. Via 12-25, 16-30 en 18-36 zette NKC’51 de stand op 20-39 met nog ruim 6 minuten speeltijd over. De ‘veertig’ leek dus hoogstwaarschijnlijk in de maak, echter kwam NKC’51 terecht in een doelpuntloze periode van maar liefst vijf minuten. In de laatste minuut van de wedstrijd wist NKC’51 nog twee keer te scoren waardoor er eindelijk over de veertig doelpunten werd gegaan, met een eindstand van 21-41.

Met deze winst heeft NKC’51 nog één overwinning nodig om zich ongeslagen kampioen van de eerste klasse D te mogen noemen. Komend weekend speelt NKC’51 opnieuw een derby, ditmaal thuis in Het Ravijn tegen Juventa uit Hardenberg. Aanvang 18:15.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer