Laura Spanjer: “Ik heb een belangrijke taak bij de strafcorners”

De meiden van HCTwente MB 1 doen het uitstekend als debutant op het hoogste landelijk niveau. Met name de overwinning op Bloemendaal mag er zijn, vooral na twee nederlagen op rij.

Of niet Laura Spanjer?

Absoluut, we zijn goed bezig! En na twee nederlagen is het fijn om weer te winnen. Vooral voor de winterstop kenden we een hele goeie periode met veel overwinningen. Het niveau ligt namelijk erg dicht bij elkaar, dus elke wedstrijd is weer spannend.

Spelen op zo’n hoog niveau was het niet even wennen?

Zeker, het tempo ligt hoger wat het ook leuker maakt en we zijn allemaal erg gewaagd aan elkaar. Het is een leuke uitdaging iedere wedstrijd en het maakt ons als team steeds sterker. Met goeie tegenstanders merk je dat ons niveau ook omhoog gaat.

Maar vertel wie is Laura Spanjer?

Ik ben Laura Spanjer, ik ben 16 jaar oud en zit in 4 Havo en woon in Hengelo. Ik zit op hockey bij HC Twente in MB1, waar ik het reuze naar mijn zin heb.

Hoe lang speel je al hockey?

Ik ging op mijn zesde op hockey, dus dat is alweer 10 jaar. Nog steeds vind ik hockey een leuke sport!

Wie was/waren de grote aanjagers om jouw over te halen te gaan hockeyen?

Ik ben samen met mijn vriendin Noa, die ook in dit team zit, op hockey gegaan toen we zes waren. Het was eigenlijk heel vanzelf sprekend dat wij op hockey gingen. Ik hoefde niet overgehaald te worden.

Altijd bij HC Twente en ook bij de aller kleintjes begonnen?

Ja, ik ben als benjamin begonnen bij HC Twente.

En nu MB1. Alles snel gegaan?

Ja klopt, na de benjamins, F-jes en E-tjes heb ik altijd in de selectie teams gespeelt. Groot deel van dit team speelt al jaren met elkaar. We kennen elkaars kwaliteiten en ik denk dat dat onze grote kracht is.

Ik heb me laten vertellen dat je ook de bijnaam hebt, de Chinese Muur.

Ja klopt haha, ik heb de bijnaam gekregen van mijn team en coaches. Ik sta namelijk laatste vrouw. Ze noemen me zo, omdat spelers niet snel langs mij komen.

Is je plek dan in de achterhoede?

Ja klopt, ik sta centraal achterin, ik pak altijd de vrij opkomende “mannetjes” op.

Elk team heeft een strafcornerspecialist. Hoe zit bij Laura Spanjer?

Ja, ik heb een belangrijke taak bij de strafcorners, ik beslis samen met Sophie welke strafcorner we gaan uitvoeren. Als we beslissen om de bal hard op goal te slaan, ben ik degene die de bal hard op goal slaat.

Wat zijn jou sterke, maar ook zwakke punten?

Mijn sterke punten zijn het overzicht hebben in het veld, rustig aan de bal zijn en mijn strakke passes. Mijn mindere punt is dat ik meer moet coachen in het veld, maar daar ben ik druk mee bezig dat te verbeteren.

Ik ga er vanuit dat je nog op school zit. Is dat te combineren met hockey qua trainingen?

Ik zit nu in 4 Havo, we trainen 3 keer per week en voor mij is het prima te combineren met school.

Hier in de regio zijn de bekendste teams bij de dames EHV in Enschede en Bully in Oldenzaal. Gaat HC Twente met Laura Spanjer zich daar bij voegen?

Zeker gaat HC Twente zich daar bij voegen, op ons eigen niveau (MB1) spelen wij al hoger dan Bully en EHV. Als wij straks het eerste team van HC Twente zijn, ben ik ervan overtuigd dat wij die clubs voorbij gaan. Een mooi doel om het beste dames team in de regio te worden.

Heb je zelf een bepaald doel voor ogen wat je wilt bereiken?

Mijn doel dit jaar is om natuurlijk kampioen te worden in onze poule, dat zou ik super gaaf vinden. Dan kunnen we strijden om het algeheel kampioenschap.

Doe je naast spelen bij HC Twente nog andere dingen bij de club?

Ik heb twee jaar lang training gegeven aan de jongere jeugd, wat ik erg leuk vond om te doen. Af en toe fluit ik ook wedstrijden bij de jongere teams.


Wat is HC Twente voor een club. Een echte vriendenclub?

HC Twente is een erg gezellige club en je kent ook veel mensen. Wij als team zijn ook al jaren bij elkaar en hebben een sterke band opgebouwd. Als je het leuk lijkt om op hockey te gaan, zou ik HC Twente zeker aanraden.

Sporter van de week. Wat vind je van deze rubriek bij www.sportintwente.nl en hoe voelt dat om dit deze week te zijn?

Ik vind het een hele leuke rubriek en super gaaf om sporter van de week te zijn!!

Foto’s: Dank aan HC Twente.

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer